Ellenzéki összefogás: változásra van szükség ahhoz, hogy hozzáférhessünk az EU-s pénzekhez

Ellenzéki összefogás: változásra van szükség ahhoz, hogy hozzáférhessünk az EU-s pénzekhez

Orbán Viktor dolgozószobájában 2020. december 23-án (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A tavaly áprilisban még visszautasított uniós hitelkeret lehívása az orbáni gazdaságpolitika kudarcának nyílt beismerése az Egységben Magyarországért pártjai szerint.

Közleményük szerint borzasztó állapotban van a magyar gazdaság a kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt: rohamtempóban romlik a forint, 400 forint körül egy euró, az üzemanyag-ellátás akadozik, ráadásul a választás hajrájában több száz milliárd forintot osztogatott el Orbán Viktor, teljesen kiürítve ezzel az államkasszát.

10 évnyi „szabadságharc” és háromezer-milliárd forintnyi magánnyugdíjpénztári megtakarítás ellopása után az államadósság 2011-es szinten van, vagyis az Orbán-kormány adósság elleni küzdelme teljes kudarcnak mondható – tették hozzá. „Bár a kormány most az ukrajnai menekültválság rendkívüli terheire hivatkozva kéri a mintegy 3400 milliárd forintnyi hitelkeretet, nem lehet kétségünk afelől, hogy erre a pénzre valójában a gazdasági válság és a választási osztogatás miatt kiürült államkassza miatt van szüksége” – fogalmaztak.

Hozzátették: „Ezért kullog most vissza Orbán Viktor az EU-hoz, és kuncsorog az egy éve elutasított több ezer milliárd forintos olcsó hitelért. Az EU segítségére ugyanakkor az Orbán-kormány aligha számíthat: 3000 milliárd forintnyi uniós támogatást nem kapott meg az ország azért, mert a kormány nem hajlandó antikorrupciós garanciákat bevezetni, az unió pedig nem bízza az adófizetők pénzét tolvajokra. Ha a Fidesz nyer, az uniós pénzek továbbra sem érkeznek meg Magyarországra, és csak megszorításokkal lehet kilábalni a jelenlegi válságból. A magyar emberek fizetik meg az árát 12 évnyi felelőtlen gazdaságpolitikájának.”

Álláspontjuk szerint április 3-án változásra van szükség ahhoz, hogy hozzáférhessünk az EU-s pénzekhez, „hiszen csak egy új kormány tudja hazahozni a minden magyarnak járó másfél milliós támogatást! Az Egységben Magyarországért új kormánya meg fogja teremteni azokat a feltételeket, hogy a pénzek transzparensen és oda kerüljenek, ahol arra valóban szükség van – és Magyarország végre elindulhat a fejlődés útján! Mi ezzel, és nem brutális megszorításokkal fogjuk kihúzni a magyar gazdaságot a bajból.”