Ezúttal főleg Brüsszelt bírálják a kormány koronavírus-hírlevelében

Ezúttal főleg Brüsszelt bírálják a kormány koronavírus-hírlevelében

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter beszél meghallgatásán az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén, a Parlamentben 2021. november 29-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már megint nem a koronavírusról írnak a Kormányzati Tájékoztatási Központtól jött legfrissebb hírlevélben, amelyben eredetileg a járványhelyzetről küldtek információkat. „Tájékoztatás a kilátásba helyezett gazdasági szankciókról”  címmel lényegében újabb kormányzati „spamet” küldtek azoknak, akik a vakcinaregisztrációkor bejelölték, hogy kérnek rendszeres e-mailes tájékoztatást. 

A hírlevélben most arról írnak, hogy súlyos gazdasági következményei vannak az orosz-ukrán háborúnak, és Magyarország csak olyan intézkedéseket támogat, amelyek nem okoznak elviselhetetlen gazdasági károkat az országnak.

Ezután jön a „brüsszelezés”: mint írják, „egyes brüsszeli vezetők mindenáron meg akarják büntetni Oroszországot, és olyan büntetőintézkedéseket is akarnak, amelyek további kifizethetetlen terhet raknának az európai, így a magyar állampolgárok vállára. Az Európai Bizottság alelnöke amellett érvelt, hogy csökkentsük az Oroszországból érkező gázszállításokat, és az emberek tekerjék lejjebb a fűtést az otthonukban. A brüsszeli energetikai biztos szerint minden tagállamban felkészültek arra az emberek és a vállalkozások, hogy személyesen viseljék a magasabb energiaárak okozta terheket.”

Utána azzal folytatják a hírlevélben, hogy „a magyar közéletben is vannak olyan szereplők, akik támogatják ezeket az elképzeléseket, és akár a gázcsapokat is elzárnák”. Ezzel némileg finomított a stílusán a Rogán Antal vezette Kormányzati Tájékoztatási Központ, hiszen ezúttal nem konkrétan az ellenzéket vádolta. Szükség is van az óvatosságra, nemrég ugyanis a Kúria kimondta, hogy megsértették a választási eljárásról szóló törvényt, amikor az oltásra feliratkozóknak küldött kampánylevelet, amelyben ráadásul nyíltan kritizálták az ellenzéket. 

 

– Ha felfüggesztenék az Oroszországból érkező energiaimportot, az súlyosan veszélyeztetné az olaj- és gázellátás biztonságát, és akár két-háromszorosára is növelhetné a magyar családok terheit – állítják. A levél végén jön a szokásos szöveg, miszerint elítélik az orosz katonai agressziót, és kiállnak Ukrajna területi épsége mellett, de ragaszkodnak ahhoz, hogy a háború költségeit ne a magyar családokkal fizettessék meg.

A levelet megelőzően Orbán Viktor már a Facebook-oldalára feltöltött videóban is arra hívta fel a figyelmet, hogy „veszélyes javaslatok vannak az asztalon”, és nehéz lesz a dolga lesz e heti NATO- és EU-csúcson Brüsszelben.