Fekete-Győr bejelentette: A Momentum frakciója bojkottálja a parlament alakuló ülését

Fekete-Győr bejelentette: A Momentum frakciója bojkottálja a parlament alakuló ülését

Fekete-Győr és Hadházy (Képernyőfelvétel: Fekete-Győr András / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Mi a parlament alakuló ülését bojkottálni fogjuk – erről beszélt Hadházy Ákossal közös sajtótájékoztatóján Fekete-Győr András, az Országgyűlésbe most először bejutó Momentum parlamenti frakciójának vezetője. Hadházy eddig függetlenként ült a parlamentben, ám az új ciklusban a Momentum frakciójához fog csatlakozni.

Fekete-Győr András szerint sajnos a mai magyar parlament leginkább a hazugság, a lopás és a cinizmus házává vált, ugyanakkor a Momentum 11 képviselőjének az is a feladata, hogy alternatívát állítsanak egy elnyomó rendszerrel szemben, hogy tisztességet, erőt és becsületet vigyenek a parlamentbe. Szerinte a Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs által képviselt „cselekvő, beleálló” politika az, amit a Momentumnak is tovább kell vinnie. 

Mint mondta, a mostani választás is „unfair” módon zajlott le. Erre példaként azt említette, hogy a köztévé öt percet adott csak az ellenzéknek arra, hogy saját teljes programját bemutassa, miközben folyamatosan a Fidesz propagandáját nyomja, ez „unfair választási csalás”. Azt is ilyennek nevezte, hogy az a 600 ezer honfitársunk, aki elvándorolt az országból, a határon túliakkal ellentétben nem egyenlő feltételekkel tudott részt venni a választáson. – Ezért mi a parlament alakulóülését bojkottálni fogjuk. Azt az ülést, amin el fogják mondani, hogy ez egy fair választás volt – jelentette be. Azt is megígérte, a Monentum további lépéseiről a következő napokban fognak tájékoztatni.

Hadházy arról beszélt, jó döntést hoz a Momentum azzal, hogy nem megy el a nyitóülésre, és reméli, ennek példáját a többi párt is követi. Bízik abban is, arról is tárgyalások indulnak az ellenzéki pártok között, hogyan lehet kihasználni úgy a mandátum adta lehetőségeket, hogy még véletlenül se tűnjenek díszellenzéknek. Ezen felül szerinte kérni és követelni kell garanciákat a Fidesztől az ellenzéki munkához, például ki kell kényszeríteni, hogy parlamenti kisebbség is kezdeményezhessen parlamenti vizsgálóbizottságot és hogy kapják vissza szabad belépési jogukat a képviselők a közintézményekbe, illetve hogy az ellenzék is elmondhassa a véleményét a közmédiában.