Gattyán Györgyék szerint parlamenti küszöb felett vannak

Gattyán Györgyék szerint parlamenti küszöb felett vannak

A Gattyán György vezette Megoldás Mozgalom szóróanyaga (Fotó: Magyar Hang/Katona Mariann)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Parlamenti küszöb felett, 6 százalékon áll a Gattyán György által alapított Megoldás Mozgalom – ezt maga a szervezet közölte. Nem közvélemény-kutatásokra hivatkoznak, hanem a legfrissebb Google statisztikákra. Azt írták, hogy ezek az adatok jól mutatják, hogy a jelenlegi kormány miniszterelnöke, valamint az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje után a harmadik legnépszerűbb a keresőben Gattyán György, a Megoldás Mozgalom elnöke.

Egy másik adat is bizonyítja szerintük, hogy „Magyarország legfrissebb és legdinamikusabban fejlődő pártja” egyre több szimpatizánssal rendelkezik. Állításuk szerint alig 10 nap alatt ugyanis az egyik legnépszerűbb applikációvá vált a Memo App!, a Megoldás Mozgalom közösségépítő alkalmazására több mint 100 ezren kerestek rá, és olyan piacvezető appokat előzött meg, mint egyebek mellett az Instagram, TikTok, vagy Gmail.

A nyilvánosságra hozott nagy közvélemény-kutatások egyike sem mérte eddig Gattyánékat az 5 százalékos parlamenti küszöb fölé, de még közelébe sem.