Gulyás Gergely: Valószínűleg nem lesz meg a kétharmad, de magabiztos győzelmet várok

Gulyás Gergely: Valószínűleg nem lesz meg a kétharmad, de magabiztos győzelmet várok

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Valószínűleg nem lesz meg a kétharmad, de magabiztos győzelmet várok. Száz mandátummal hatékonyan lehet kormányozni, ez a cél – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az ATV kérdésre a sajtó képviselői előtt a Fidesz eredményváróján. A népszavazás érvényességével kapcsolatban azt mondta: „le kell vonni a következtetéseket”, ha több érvénytelen voks érkezik a kérdésekre, mint érvényes, ugyanakkor a Fidesz kormányra kerülése esetén akkor is tartja majd magát az eredményhez, ha a népszavazás nem éri el az érvényességi küszöböt.

A Magyar Hang kérdésre azt mondta: sem saját, sem Fürjes Balázs kudarcának nem tekintené, ha Fürjes nem nyerne Budapest 3. számú választókerületében, ahol eddig Gulyás Gergely volt a képviselő. Mint mondta: a kormánypártoknak Budapesten nehezebb választást nyerni, de szerinte Fürjes mindent megtett a legjobb eredményért, és jó esélye van a győzelemre.

– Örülök, hogy magas a részvétel, erős a felhatalmazása a következő kormánya – Dömötör Csaba államtitkár. – A magyarok fontosnak tartják a biztonságot és szeretnének kimaradni a háborúból – tette hozzá. A népszavazás kapcsán elmondta, hogy örülnének, ha érvényes lenne a népszavazás, az érvénytelen szavazás ugyanis gyengíti a demokráciát, de ha több millió ember érvényesen szavaz, és véleményt mond, annak kötelező ereje lesz a fennálló kormányra. A választás eredményére utalva Dömötör Csaba hangsúlyozta: az messze túlhallatszik majd az ország határain. 

Percről percre közvetítésünket itt olvashatja!