Gyurcsány Ferenc: mit lehet csinálni a mi Orbán Viktorunkkal?

Gyurcsány Ferenc: mit lehet csinálni a mi Orbán Viktorunkkal?

Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetõje napirend elõtt szólal fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. június 7-én (Fotó:
MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Na de mit lehet csinálni a mi Orbán Viktorunkkal? Szeretni talán? – teszi fel a kérdést friss Facebook-posztjában Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke. „Gondolom, inkább leváltani” – adja meg rögtön a választ. 

Az ellenzéki politikus szerint Európa nagy változás előtt áll, a Covid elleni fellépés és most Oroszország Ukrajna elleni háborújára adott válasz új fejezetet nyit Európa történelmében. 

Mint írja, az elmúlt hetekben a szomszédunkban folyó háború ellen is közösen lépnek fel az európai országok. – Közös döntéseket hoznak, hogy az Oroszország elleni szankciók ránk ható negatív következményeit hogyan kezeljük az esetleges gabonahiány kivédésétől az energia függetlenség megteremtéséig – teszi hozzá.

Úgy véli, „a handabandázó mitugrászoknak vége. Köztük a minden ellen harcoló, a mindentől bennünket megvédő Orbánnak is”.

– Hogy világos legyen: minden fogadkozás ellenére jön Magyarországra új NATO kontingens, és szállítanak rajtunk is keresztül fegyvereket Ukrajnába. Orbán eddig csak olyan dolgoktól védett meg bennünket, melyek úgy egy pillanatig se léteztek úgy, ahogy a kormányfő azt velünk elhitetni szerette volna – fejti ki bővebben is mondandóját. 

Mint leszögezi, itt kopog az ajtón a minden korábbinál egységesebb Európa, és megyünk az Európai Egyesült Államok felé. „Orbán meg ezzel együtt iratkozik ki a történelem fő áramából” ... „az egykori nagyhangú nemzetközi bajkeverőből lesajnált, jobb körökből kinézett lúzer lett” – folytatja.

Végül arra emlékeztet, hogy jövő vasárnap le lehet váltani Orbánt, hogy rossz emléke se maradjon.