Gyurcsány nem hagyta szó nélkül, hogy ő vajon vitázna-e Orbán Viktorral

Gyurcsány nem hagyta szó nélkül, hogy ő vajon vitázna-e Orbán Viktorral

Gyurcsány Ferenc (Forrás: Gyurcsány Ferenc/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A maga sajátos stílusában reagált Gyurcsány Ferenc arra, hogy bele lett keverve a miniszterelnök-jelölti vitáról zajló diskurzusba. – Aki a gyávát megmenti, az maga is gyáva. Ez régi dakota közmondás. Én meg nem mentek gyávákat – ezt írta a Facebook oldalára a Demokratikus Koalíció elnöke.

Az ügy előzménye, hogy Márki-Zay Péter folyamatosan miniszterelnök-jelölti vitára hívja Orbán Viktort, a kormányfő ugyanakkor nem úgy tűnik, hogy le fog ülni ellenzéki kihívójával. Az ellenzék ezt azzal magyarázza, hogy gyáva, míg a kormányoldal kommunikációja szerint nem Márki-Zay Péter az ellenzék valódi vezetője, így nem is vele kell vitázni. Az igazi vezetőnek minden megszólalásukban Gyurcsány Ferencet nevezik, Gulyás Gergely is megismételte ezt a Demokratának adott interjújában. Végül arról, hogy Gyurcsány Ferenccel vitatkozna-e a miniszterelnök, úgy nyilatkozott: „várjuk meg, hogy érkezik-e megkeresés a baloldal első embere részéről”.