Házról-házra járva gyűjtik a szavazatokat Erdélyben

Házról-házra járva gyűjtik a szavazatokat Erdélyben

A RemeteTv választásokkal kapcsolatos felhívása (Fotó: RemeteTv képernyőfelvétel)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Házról-házra járnak egy székelyföldi önkormányzat emberei, hogy az ottani, magyar állampolgársággal is rendelkező lakosok biztosan szavazzanak az április 3-i magyar országgyűlési választásokon. Tegnap este egy olvasónk készítette a képernyőfotót a helyi önkormányzat alegységeként működő kábeltelevízió képújságja alapján, a szöveget változtatás nélkül közöljük: „Minden remetei magyar állampolgársággal rendelkező személyt otthonában felkeresünk a magyaror országgyűlési választással kapcsolatos. Kérjük, készítsék elő a lakcímkártyákat a szavazás zökkenőmentes lebonyolítása érdekében.”

Később a RemeteTv nevű kábelcsatornán megjelent egy másik felhívás is, még jobban egyértelműsítve, hogy a székelyföldi önkormányzatok aktívan részt vállalnak a szavazás zökkenőmentes lebonyolításában: „amennyiben kérésük van a kitöltéssel kapcsolatban, forduljanak bizalommal Király Szabolcs alpolgármester úrhoz”.

Felhívtuk Király Szabolcs RMDSZ-színekben megválasztott polgármestert, aki jelezte, ő egy közeli település, Gyergyócsomafalva alpolgármestere (ez lemaradt a képernyőfotóról), és ők nem gyűjtik házról-házra a magyarországi választásokon leadott szavazatokat, ám azokat leadhatják a Polgármesteri Hivatalban, és természetesen segítenek is kitölteni őket.