Ideiglenesen Tordai Bence vezeti a Párbeszéd-frakciót

Ideiglenesen Tordai Bence vezeti a Párbeszéd-frakciót

Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője interpellál az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. február 15-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megalakult a Párbeszéd Magyarországért országgyűlési képviselőcsoportja pénteken – közölte az ellenzéki párt frakciója. Közleményük szerint a frakció Szabó Tímea társelnök javaslatára – a feladatok hatékony megosztásáért – a párt következő tisztújításáig Tordai Bencét választotta frakcióvezetőnek, a frakcióvezető-helyettesi pozíciót Szabó Tímea (eddigi frakcióvezető) tölti be.

A frakció úgy döntött, hogy Szabó Tímea társelnöki mandátumának lejárta után, a szeptemberi parlamenti ülésszak megkezdésétől Szabó Tímea veszi át a frakció vezetését, a frakcióvezető-helyettes pedig Tordai Bence lesz – írták.

A Párbeszéd továbbra is elkötelezett a zöld-baloldali értékek hiteles képviselete mellett, és elsődleges feladatainak a helyi közösségek szervezését, az alulról építkező, mozgalmi politika megvalósítását, az elnyomott társadalmi csoportok képviseletét és egy rendszerkritikus program kidolgozását tartja – írták.