Illegális szórólapozókat fogtunk Budapesten

Illegális szórólapozókat fogtunk Budapesten

Szórólapozók a budapesti Balázs Béla utcában. Fotó: Magyar Hang/Gulyás Balázs.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Munkatársunk arra lett figyelmes abban a ferencvárosi utcában, ahol lapunk szerkesztősége is található, hogy egy nő és egy férfi nem a megszokott módon terjeszt valamiféle szórólapot. Ugyanis a hagyományos szórólapozás úgy történik, hogy minden postaládába dobnak egyet-egyet a reklámanyagból. Történetünk főszereplői azonban a kezükben név- és címlistát szorongatva járták a házakat, célirányosan szórva a lapot.

Megszólítottuk őket, és kértünk egyet az általuk terjesztett röplapból. A szórólapon a választókerület összellenzéki jelöltjéről, Jámbor Andrásról helyeztek el egy előnytelen fényképet, valamint azt írták, hogy Jámbor katonákat szeretne küldeni a háborúba. A mondat végét a hangsúly kedvéért három felkiáltójellel is nyomatékosították ismeretlen készítői. És az utóbbi a lényeg, ugyanis a szórólap terjesztői nem fedik fel magukat, a kötelezően feltüntetendő kiadó hiányzik arról.

Próbáltuk megtudni a szórólapot terjesztő párosról, hogy kinek a megbízásából dobálják be a listájuk szerint a reklámanyagot, de nem voltak hajlandók elárulni ezt. Amikor azt kérdeztük, hogy tudják-e, hogy bajba kerülhetnek amiatt, hogy a kiadó megnevezése nélküli szóróanyagot terjesztenek, a duó nő tagja azt mondta, hogy ezzel tisztában van, de mindenkinek kell valami kereset. Azt is mondták, hogy megbízóik szigorúan megtiltották nekik, hogy bárkinek felfedjék a kilétüket. A nő azt is megjegyezte ironikusan, hogy olyan szép tavaszi idő van, kellemes ilyenkor egy séta.

Ezt követően a két terjesztő vad telefonálgatásba kezdett, majd amikor ismét rájuk néztünk, hogy hol tartanak a Magyar Hang szerkesztőségének utcájában, kámforrá váltak.

Az érintett választókerületben, a budapesti 6. számúban Jámbor András ellenfele a Fidesz-KDNP színeiben Sára Botond lesz.

Elértük a választókerület közös ellenzéki képviselőjelöltjét, Jámbor Andrást, aki azt mondta, hogy ha valami úgy totyog, mint egy kacsa, úgy hápog, mint egy kacsa, akkor az egy kacsa: azaz szerinte fideszes akcióval állunk szemben. Megemlítette azt is, hogy a kerület más területein is találkoztak a kiadó nélküli titokzatos szórólapozókkal. Egyébként azt mondta, a röplapon szereplő vád már csak azért is hazugság, mert ő tüntetett annak idején Magyarország afganisztáni háborús részvétele ellen, amit a Fidesz ellenben megszavazott. Jámbor szerint ellenfelének, Sára Botondnak nem gyáván ilyen akciók mögé kellene bújnia, hanem kiállnia ővele egy vitára.