Inkább parlamenti képviselő lesz a jelenlegi DK-s főpolgármester-helyettes

Inkább parlamenti képviselő lesz a jelenlegi DK-s főpolgármester-helyettes

Gy. Németh Erzsébet szavaz a 2022. évi választáson (Fotó: Gy. Németh Erzsébet / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Gy. Németh Erzsébet felveszi a mandátumát és a törvény által biztosított 30 napon belül lemond a budapesti főpolgármester-helyettesi posztjáról – erről számolt be az RTL Klub híradója vasárnap. Hogy ki lesz az új főpolgármester-helyettes, arról majd a DK dönt.

A csatorna arról is kérdezte a pártokat, a mandátumával élni nem kívánó Márki-Zay Péter helyén kit látnának szívesen. Ugyanis maga a volt kormányfő-jelölt, de a zuglói választókerületben győzelmet arató Hadházy Ákos is úgy nyilatkoztak, örülnének, ha az egyéniben Budakeszin kikapó Szél Bernadett lehetne a befutó. Ugyanakkor a pártok válasza alapján erre nincs sok esély. A Párbeszéd szerint mivel az előválasztás előtt Márki-Zay Péter azt vállalta, hogy az ő frakciójukba ül be, a mandátum nekik jár, ám a Jobbik és a DK úgy véli: a hat párt abban állapodott meg, hogy ebben az esetben a listán következő jelölté lesz a mandátum. Eszerint a jobbikos Végh Noémi kerülhet be.