Jakab Péter: Károgjanak csak a károgók

Jakab Péter: Károgjanak csak a károgók

Jakab Péter, a Jobbik elnöke (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem mond le a Jobbik vezetéséről, hanem végrehajtja a szükséges korrekciókat, mert szerinte pártja egyetlen esélye, ha stabil marad – közölte Jakab Péter pártelnök a Facebookon szerdán.

Mint írta, a Jobbik életében „a 2018 utáni időszak viharokat szült. Lemondás, pártszakadás, árulás. Majd április 3-a ismét kétharmados viharként csapott le az ellenzékre. Hogy melyik párt hogyan vészeli át a villámokat, nem feladatom tudni. Azt viszont igen, hogy a Jobbiknak mi az egyetlen esélye: az, ha stabil marad”.

Szerinte itt és most nem a radikális változtatásoknak van helye, hanem a stabil, nyugodt építkezésnek. „Tény, a választási eredmény után radikális változás lenne, ha követném Vona Gábor példáját, és inkább elmennék Mészáros Lőrinc lapjához »szakérteni«. A Fidesz imádna érte. Nem teszem meg nekik ezt a szívességet” – tette hozzá. Itt arra utalt, hogy a 2018-ban lemondott Vona az utóbbi időben rendszeresen jelentkezik elemzésekkel az Indexen, a Fidesz-közelbe került portálról pedig nemrégiben előkerült egy hangfelvétel, melyen a főszerkesztő arról beszélt, hogy Mészáros komoly pénzt adott nekik.

Jakab szerint a Jobbik elnökeként nem az a felelős magatartás, ha a vihar kellős közepén elhagyja a kormányrudat, hanem az, ha erősen tartja, végrehajtva a szükséges korrekciókat. „Stabilitás és építkezés. Állni a sarat akkor is, ha minden irányból támadnak. Ez most a feladat. Nem könnyű, de ha az lenne, nem is lenne jobbikosnak való. Károgjanak csak a károgók, temessenek csak minket, ahogy eddig is temettek. Mi mégis itt vagyunk. Szívós fajta a miénk. Olyan, amelyik soha nem adja fel” – szögezte le.

Jakab Péter a választás éjszakáján elsőként nevezte meg Márki-Zay Pétert a vereség fő felelőseként, majd gyorsan követte őt Gyurcsány Ferenc ebben.