Jakab Péter: Márki-Zay Péter nem leváltotta, hanem megbuktatta az ellenzéket

Jakab Péter: Márki-Zay Péter nem leváltotta, hanem megbuktatta az ellenzéket

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ellenzéki összefogás többi pártvezetőjével ellentétben Jakab Péter, a Jobbik elnöke Miskolcon várta az eredményeket, majd rövid videóban értékelte éjjel a történteket. Megköszönte az ellenzékre szavazó választóknak, az aktivistáknak.

„És legfőképp óriási köszönet a jobbikosoknak, akik a legfideszesebb vidéki választókörzetekben is felvették a harcot az állampárt gépezetével. Büszke vagyok rájuk, rajtuk nem múlott semmi” – mondta. Arról nem beszélt, hogy jelen állás szerint egyetlen körzetben sem nyertek a Jobbik politikusai.

„Márki-Zay Péter hat ellenzéki párt hadseregét kapta meg októberben, és tetemes előnyt. Ebből már tetemes hátrány lett, hovatovább fideszes kétharmad. Talán a kevesebb, megfontoltabb, egyértelműbb beszéd most több szavazatot hozott volna. Márki-Zay októberben azt mondta, hogy leváltja az ellenzéket, valójában nem leváltotta, hanem megbuktatta az ellenzéket” – mondta.

„Nekünk most innen kell felállni. De fel fogunk állni, mert soha nem adjuk fel” – mondta. Szerinte az ellenzéki egységet meg kell őrizni és erősíteni, mert annak nincs alternatívája.

Készülnünk kell, mert jó eséllyel az Orbán-kormány nem bírja ki újabb négy évig, mert rájuk fog omlani saját rendszerük, a válság, amit Orbán Viktor maga idézett elő, és a népharag elsöpri ezt a rezsimet, akár egy hónap, akár fél év, vagy egy év múlva. Ezért kell készen állnia az ellenzéknek a kormányzásra. „Erre készülünk, de már Márki-Zay Péter nélkül.”

Percről percre közvetítésünket itt olvashatja!