Karácsony Gergely: A népakarat utat tör magának, április 3-án igazi népszavazás lesz

Karácsony Gergely: A népakarat utat tör magának, április 3-án igazi népszavazás lesz

Ellenzéki népszavazási aláírásgyűjtés 2021. december 17-én (Fotó: Tordai Bence Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fudan-egyetem, valamint az álláskeresési járadék ügyében kezdeményezett népszavazáshoz is összegyűlt a legalább kétszázezer érvényes aláírás – állapította meg a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdán.

Az aláírásgyűjtést kezdeményező Karácsony Gergely úgy reagált a Facebook-oldalán, hogy „több ideig számolták, mint amennyi idő alatt mi összegyűjtöttük. Bár jogszabályi lehetőségük megvolt rá, nehéz ezt nem időhúzásként látni.”

Hozzátette: „megpróbálták ellehetetleníteni több százezer magyar ember akaratát, aki aláírásával támogatta közös ügyeinket. De a népakarat utat tör magának, április 3-án igazi népszavazás lesz, ahol döntünk a Diákvárosról és döntünk bajba jutott embertársaink megsegítéséről is. Április 3-án ugyanis végleg ítéletet hozunk azok felett, akik nemtörődöm, kivagyi módon a fejünk felett hozzák meg döntéseiket!”