Karácsony Gergely: Budapestnek húznia kell magával az egész országot

Karácsony Gergely: Budapestnek húznia kell magával az egész országot

Karácsony Gergely és Tordai Bence a 2022-es kampány első hivatalos napján (Fotó: R. Kiss Kornélia / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A Fidesz elárult minden értéket, szélsőséges, populista párt lett. Ezt a budai polgárok pontosan tudják, ezért büntették meg őket legutóbb, ezért esélyes Tordai Bence és Hajnal Miklós – erről beszélt Karácsony Gergely főpolgármester szombaton, a hivatalos kampányszezon első napján a Fény utcai piacon a két budai ellenzéki jelölt mellett kampányolva. Helyszínen lévő tudósítónk szerint a politikusok körül 50-100 fő gyűlt össze – köztük a sajtó munkatársai –, a főpolgármesternek pedig szemmel láthatóan igen örültek az idősebb szimpatizáns hölgyek. 

Karácsony kifejtette, főpolgármesterként a város érdekeit kell néznie, de Budapest hosszú távú érdeke nem állítható szembe semelyik magyar település érdekeivel. Itt megemlítette: Lázár János volt miniszterről, a Fidesz hódmezővásárhelyi parlamenti képviselőjéről szerinte „közismert, hogy gyűlöli Budapestet”, és azt a hamis látszatot kelti, hogy a vidék szembe állítható a főváros ügyével. Mindezt úgy, hogy Lázár tram-train projektje szerinte dugába dőlt, és a szerelvényeket éppen Budapesten a BKV munkatársainak kell javítania. Karácsony drukkol, hogy ez  sikerüljön, mert a hódmezővásárhelyieket ugyanolyan polgárnak tartja, mint a budapestieket. – Budapestnek húznia kell magával az egész országot – hangsúlyozta.

A képviselőjelöltek pedig arról beszéltek, hogy nem valósultak meg a beígért fejlesztések Budán, így például a kórházfejlesztések sem.

Lapunk helyszínen lévő tudósítója szerint a Fidesz is aláírást gyűjt a helyszínen, ám ott jelenleg mérsékelt az érdeklődés, ugyan vannak aláírók, de ott egyelőre nem jelentek meg ismert kormánypárti politikusok.

Míg az egységes ellenzék és a Fidesz már egy ideje a piacon kampányol, délelőtt más pártok is elkezdték felállítani pultjaikat, megjelent a Gattyán György-féle Megoldás Mozgalom és a Mi Hazánk Mozgalom is.