Karácsony Gergely: Lázár János tartozik egy köszönettel és egy bocsánatkéréssel

Karácsony Gergely: Lázár János tartozik egy köszönettel és egy bocsánatkéréssel

Lázár János a traim-trainen (Forrás: Lázár János/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Keményen odaszúrt Karácsony Gergely főpolgármester Lázár Jánosnak, ugyanis éppen a BKV szakemberei javítják a fideszes képviselő nevével fémjelzett projekt, a tram-train szerelvényeit.

– „Budapest hagyjon levegőt az országnak” – ezzel fenyegetőzött Lázár János a Hódmezővásárhelyet Szegeddel összekötő tram-train elindításának napján. Ennél hazugabb mondatot nem is mondhatott volna, hiszen ő is tudja, hogy a magyar nemzeti össztermék közel 40 százalékát megtermelő főváros vezetése az itt befolyt adók csak néhány százalékát használhatja fel Budapest érdekében – kezdte bejegyzését Karácsony Gergely főpolgármester szombaton. Azzal folytatta, „a Fővárosi Önkormányzat az elmúlt két év kormányzati megszorításai miatt ma már nettó befizetője a magyar költségvetésnek, magyarán a bevételeiből nem csak a saját közszolgáltatásait kell finanszíroznia, de még adózik is a kormánynak.

– Az élet frappáns választ adott Lázár ostobaságára, jelenleg ugyanis a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) kiváló szakmai csapata dolgozik azon, hogy a tram-train szerelvények képesek legyenek gyorsabban futni és Lázár János kedvenc projektje ne álljon bele a földbe. Drukkolok, hogy sikerüljön! Lázár János pedig tartozik egy köszönettel és tartozik egy bocsánatkéréssel! Aki szembe állítja egymással a nemzetet és a nemzet fővárosát, az valójában a nemzetet árulja el! – zárta posztját Karácsony.

A napokban a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) azt írta a tram-trainről: „A próbafutások során kiderült, hogy a jármű nagy sebességnél jelentősen kígyózik a pályán, ami nem egészséges, ezért a hatóság 80 km/h-ban korlátozta a sebességét. Így viszont a 100 km/h-ra tervezett menetrend alapból nem volt tartható”.