Karácsony Gergely: Úgy van, ahogy Zelenszkij mondta, el kell dönteni, kivel vagyunk

Karácsony Gergely: Úgy van, ahogy Zelenszkij mondta, el kell dönteni, kivel vagyunk

Karácsony Gergely (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A szégyen, ami Európa színe előtt a magyar miniszterelnököt érte tegnap este, csakis Orbáné, nem Magyarországé – így reagált Karácsony Gergely főpolgármester arra, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kemény hangvételű beszédben kérte számon Orbán Viktort azzal kapcsolatban, Magyarország kinek a pártján áll az orosz-ukrán háborúban. Ugyanakkor hiába, a magyar miniszterelnök jelezte, sem fegyverszállítást nem fog engedélyezni hazánk területén, sem pedig nem szavazza meg az orosz energiaszektort érintő szankciókat. 

Karácsony Gergely bejegyzésében úgy fogalmazott: „Úgy van, ahogy Zelenszkij ukrán elnök mondta: el kell dönteni, kivel vagyunk. Oldalt kell választani. A történelem sötét oldala, vagy a jó oldala? Putyin vagy Európa? Kelet vagy Nyugat? Erről már nem a megsemmisült Orbánnak kell döntenie. Hanem nekünk április 3-án”.