Kovács Zoltán: Az április 3-i választás eredménye az európai demokrácia győzelme

Kovács Zoltán: Az április 3-i választás eredménye az európai demokrácia győzelme

Fotó: Kovács Zoltán Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az április 3-i magyarországi parlamenti választások eredménye nem jelent veszélyt az európai demokráciára. Valójában éppen annak győzelmét mutatja – erről írt véleménycikket Kovás Zoltán nemzetközi kommunikációét felelős államtitkár a The Atlantic nevű lapba. A cikkből a kormánypárti Magyar Nemzet idézett.

Szerinte itt az ideje, hogy ezt végre megértsék a magyar kormány kritikusai is, akik keményen dolgoztak azon, hogy aláássák a választások hitelességét. Hangsúlyozta: állításaikkal ellentétben a választási megfigyelők és szakértői csoportok is megerősítették, hogy a választások szabadok és tisztességesek voltak. Sőt még az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) is elismerte, hogy a választási rendszer megfelelő alapot biztosít a demokratikus választások lebonyolításához – húzta alá.

Arra is kitért, hazánk nemzetközi kritikusaival ellentétben a magyar választók többsége – több mint 54 százaléka – világosan megértette, hogy a jelenlegi regionális és globális helyzetben nem hozzá nem értő, tapasztalatlan vezetőkre van szükség.

Kovács Zoltán abba viszont már nem ment bele, hogy az általa is említett EBESZ szerint a választáson nem voltak kiegyenlítettek az erőviszonyok, a pálya a Fidesz felé lejtett, erről itt írtunk.