Lázár János is leadta szavazatát, szerinte az ő körzete most az egész ország

Lázár János is leadta szavazatát, szerinte az ő körzete most az egész ország

Lázár János is leadja szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án. (Fotó: Lázár János Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Ma arra is szavaztam, hogy legyen jobb vidéken élni. Hogy érvényt szerezzünk annak a programnak, amely több fejlesztést biztosít a vidéki településeknek és több lehetőséget a vidéki embereknek” – írta ki a közösségi oldalára Lázár János fideszes képviselő egy fotó kíséretében, amely szavazás közben mutatja. 

Emellett a békére és biztonságra szavazott, szerinte Magyarországnak komoly és stabil kormányra van szüksége, amely garantálja, hogy kimaradunk a háborúból.

Mint többször is megírtuk, a Csongrád-Csanád 4-es választókerület több szempontból is szimbolikus jelentőségűvé vált az utóbbi hónapokban, itt csap ugyanis össze Lázár János Márki-Zay Péterrel, az ellenzék miniszterelnök-jelöltjével. Lázár János korábban kijelentette, hogyha veszít egyéni körzetében, akkor visszavonul a politizálástól. A választás egy nappal, szombaton a 24.hu-n megjelent interjújában nagyon magabiztosan arról beszélt, hogy Márki-Zay Péter „2022. április harmadikán este tíz órára politikai hulla lesz”.

Esetleges egyéni sikerét pedig egyértelműen az országos politika csúcsára való visszatérésére használná fel, mondván, „az egyszerű kormánypárti képviselő legyőzi az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltjét, azzal példátlan legitimációra, felhatalmazásra, súlyra és erőre tehet szert. 

Hogy valóban két „nagyágyú” feszül össze, jelzi, hogy a kilencórás adatok szerint a legaktívabb szavazókerület továbbra is Csongrád-Csanád 4., 13,29 százalékos részvétellel. A megelőző választásokon is itt keltek legkorábban a szavazók, de végül országosan nem lett nagyon magas a részvétel.

A választásról szóló percről percre tudósításunkat ITT tudja elolvasni!