Lázár János – Márki-Zay Péter csata: 1:0

Lázár János – Márki-Zay Péter csata: 1:0

Lázár János ajánlásokat gyűjt (Forrás: Lázár János/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Néhány óra alatt összegyűjtötte a hivatalos jelöltséghez szükséges ajánlásokat Lázár János – a fideszes politikus ezt a Facebookon jelentette be. Mint írta, a törvény által előírt 500 helyett valamivel többet, 800 ajánlást adnak le a választási irodában, de a gyűjtést ezután is folytatja.

Lázár János a hódmezővásárhelyi egyéni választókerületben indul el az egyéni képviselői mandátumért, ahol kihívója nem más, mint az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter. Az ellenzéki politikus – aki egyben a város polgármestere is – ugyanakkor a szombatot nem a választókörzetében tölti, hanem folytatja kormányfő-jelöltként az országjárást. Facebook-oldala szerint a hétvége első napján Nagyatádon, Csurgón, Fonyódon, Siófokon és Székesfehérváron lesz. – Abból a gödörből, ahova Orbán Viktor vezette az országot a kijárat nem jobbra, nem balra van, hanem csak felfelé – írta.

Szombaton reggel indult el hivatalosan is az április 3-i országgyűlési választásokat megelőző kampány, ennek első aktusa, hogy az egyéni jelöltként indulóknak össze kell gyűjteniük fejenként legalább 500 érvényes ajánlást a választókerületükben élőktől. Habár ez még csak néhány órája zajlik, kormánypárti és ellenzéki politikusok is sorra jelentik be, hogy már meg is vannak a kötelezővel.