Márki-Zay: Az összes ellenzéki jelölt összegyűjtötte a szükséges ajánlásokat

Márki-Zay: Az összes ellenzéki jelölt összegyűjtötte a szükséges ajánlásokat

Márki-Zay Péter (Fotó: Márki-Zay Péter / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Mind a 106 egyéni választókerületben összeszedtük a szükséges számú aláírást! – jelentette be közösségi oldalán Márki-Zay Péter összellenzéki miniszterelnök-jelölt szombaton délután Fonyódról, ahol egyébként a jobbikos Steinmetz Ádámnak kampányolt a politikus.

„A változás iránti vágy egyre csak nő a magyarokban. Az országjárásom során is tapasztalom nap, mint nap, hogy egyre többen jönnek el és az emberek egyre jobban bíznak benne, hogy a túlerő és a propagandagépezet ellenére sikerülhet véget vetni a Fidesz tizenkétéves uralmának. Az egyéni jelöltjeink gyors sikere az aláírásgyűjtés során tovább erősíti a reményt” – mondta Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt.

Bár a törvény szerint 500 érvényes aláírás elegendő a képviselő-jelöltek nyilvántartásba vételéhez, az aláírásgyűjtés országszerte folytatódik. „Az emberekkel való találkozás, beszélgetés lehetősége nagy kincs egy kormányzásra készülő politikai erő számára, ezért maradunk az utcákon és továbbra is várjuk az aláírásokat. Előválasztás, népszavazás, kormányváltás. Megyünk tovább!” – tette hozzá Márki-Zay Péter.

A politikus a videóban gratulált az aláíróknak és az ajánlásokat gyűjtő aktivistáknak is.

Az országgyűlési választásokat megelőző kampány hivatalosan szombaton vette kezdetét, vagyis reggeltől lehetett elkezdeni összegyűjteni a jelöltek indulásához szükséges aláírásokat. A pártok politikusai azóta sorra jelentik be, hogy sikerült összeszedniük a szükséges minimumot.