Márki-Zay elnézést kért a kétfarkú kutyapárttól

Márki-Zay elnézést kért a kétfarkú kutyapárttól

Márki-Zay Péter élő bejelentkezése a választási vereség után egy héttel (Forrás: Márki-Zay Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje nagyon szerette volna, ha a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) részt vesz az előválasztáson. Márki-Zay Péter videóüzenetében most úgy fogalmazott: „A Kutyapárttól most formálisan elnézést kérek.”

Mindez az MKKP elnöke, Kovács Gergely Facebook-bejegyzéséből derült ki, amit az Index szúrt ki. Márki-Zay azt is szerette volna, hogy a kutyapárt ne vigyen el szavazatot az ellenzéktől, ezért azt ígérte, hogy az MKKP érdekében lobbizni fog az ellenzéki pártoknál a listás helyekért, illetve szorgalmazta, hogy együtt induljanak a választásokon. 

Az eredmények ismeretében Márki-Zay Péter már úgy látja, hogy ez a több mint három százaléknyi szavazó – aki az MKKP-t jelölte be – egy olyan választói közösséget fedte le, amelynek tagjai soha nem szavaztak volna az ellenzéki pártokból álló alakulatra.

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke a videót azzal a kommentárral osztotta meg, hogy „egy gyönyörű barátság kezdete lehet”. A párt pedig azt írta Facebook-bejegyzésben, hogy „formálisan elfogadjuk”.

Mindez azért is érdekes, mert Márki-Zay tavaly októberben a Kutyapárt ellen kampányolt, és arról beszélt: „Kampányolni fogok azért, hogy az emberek ne az MKKP-ra szavazzanak”. 

Az MKKP listán 185 ezer szavazatot szerzett, de parlamenti mandátumhoz nem jutott.