Márki-Zay Péter: Egymilliós adatbázisa van az ellenzéknek

Márki-Zay Péter: Egymilliós adatbázisa van az ellenzéknek

Márki-Zay Péter szokásos péntek esti bejelentkezése (Forrás: Márki-Zay Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egymilliós olyan adatbázisa van az ellenzéknek, akiket mozgósíthat majd a választás napján – erről is beszélt szokásos vasárnap esti facebookos bejelentkezésében Márki-Zay Péter. Ebben a számban benne vannak azok, akik még az előválasztás idején járultak hozzá, hogy kapcsolatot tartson velük az ellenzék, illetve az azóta csatlakozottak.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének elmondása szerint a kutatásaikból azt látják, hogy jelenleg az ellenzéki szavazók az eltökéltebbek. – Nagyon jó esélye van az ellenzéknek, hogy ne csak legyőzze a Fideszt, de akár még kétharmadot is szerezzen – fogalmazott. Megemlítette a fiatalokat és a diákokat is, akiknek – mint mondta – 80 százaléka kormányváltást szeretne. Itt kitért arra, hogy Orbán Viktor nagyon nehezen leváltható, hiszen mindent megtesz a hatalomban maradásáért, de most egy egyesült ellenzék áll vele szemben. Annak kapcsán pedig, hogy egy háború általában a hatalomban lévőket segíti, Márki-Zay Péter azt a kérdést tette fel: „Bízhatjuk-e a békét arra, aki 12 éven keresztül a háborús bűnös Vlagyimir Putyin kiszolgálója volt és az elmúlt években folyamatosan a harcról beszélt?”.

Márki-Zay Péter egy kérdésre beszélt arról is, hogy miből finanszíroznák egy kormányváltás után a rengeteg ígéretüket. Itt az uniós pénzeket említette, „amit Orbán nem kap meg”, a korrupció felszámolását, illetve azt, hogy „sokkal okosabbak”, vagyis jobban használnák fel például az Európai Uniótól érkező forrásokat. 

 

Címkék: Márki-Zay Péter