Márki-Zay Péter: 3000 település, 3 mondat

Márki-Zay Péter: 3000 település, 3 mondat

Márki-Zay Péter. Fotó: Végh László / Magyar Hang

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kelet helyett nyugat. Gyújtogatóra ne bízzuk a tűzoltást. Hozzuk haza a nekünk járó uniós pénzeket – ez az a három üzenet, amelyet a kampány utolsó két hetében az egész országba – ahogy Márki-Zay Péter fogalmazott –, 3000 településre szeretne eljuttatni az ellenzék. A politikus ezúttal is a Facebook oldalán mondta el az erről szóló beszédét, mert – szavai szerint – az emberek legtöbbször csak a propaganda által meghamisítva hallanak arról, hogy milyen sorsot szánnának az országnak.

Márki-Zay Péter itt rögtön fel is idézte, hogy „azt hazudták”, katonákat küldenének Ukrajnába. Ezzel szemben „a NATO és az EU hűséges tagjaként” a NATO álláspontját támogatják, márpedig a katonai szövetség nem tervez ilyet. A politikus emiatt már rémhírterjesztés miatt feljelentést is tett.

Kitért arra is, hogy már a háború előtt is hatalmasat ütött a magyar gazdaságon a rekordinfláció. – Rábízná az infláció megfékezését arra, aki önző és szűklátókörű politikájával ezt előidézte? – tette fel a kérdést, majd arról beszélt, hogy a rubel után a magyar forint szenvedte el a legnagyobb veszteséget, többet veszített az értékéből mint a háború sújtotta Ukrajna fizetőeszköze.

Beszélt az uniós pénzekről is, amelyeket az Európai Bíróság néhány héttel ezelőtti döntése miatt jelenleg nem kap meg Magyarország. Márpedig ez a pénz, ez a fejenként másfélmillió forint a gazdaság talpra állítását szolgálná, jár a magyaroknak, „de csak akkor jön, ha Orbán megy”.

Márki-Zay Péter összegzése szerint „korrupció helyett uniós pénzek, önkény helyett szabadság, háború helyett béke, a magyar Putyin helyett Európa”. Erről fognak beszélni a választásokig hátralévő két hétben.

 

Címkék: Márki-Zay Péter