Márki-Zay Péter: A NATO az egyetlen, amelyik biztonságot adhat Magyarországnak

Márki-Zay Péter: A NATO az egyetlen, amelyik biztonságot adhat Magyarországnak

Márki-Zay Péter a Partizán műsorában 2022. február 26-án

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Magyarországnak a NATO leghűségesebb tagjának kell lennie, nem olyan árulónak, mint Orbán, aki hazaáruló” – mondta Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje a Partizán műsorában szombat este.

Újra elmondta, hogy az a fideszes vád, hogy katonákat és fegyvereket küldene Ukrajnába, nem igaz. Ő most is csak azt mondja, hogy mindenben a NATO-t kell követnie az országnak, a NATO-ban pedig fel sem merült eddig, hogy fegyvereket vagy katonákat küldenének Ukrajnába. Szerinte most már Orbán Viktor is ezt mondja: „A szélkakas most jó irányba fordult, soha ne menjen vissza Putyinhoz” – utalt arra, hogy a miniszterelnök az utóbbi napokban többször elmondta, a NATO- és az EU-álláspontot követi.

„A NATO az egyetlen, amelyik biztonságot adhat Magyarországnak” – jelentette ki. Hazánkat Oroszország fenyegette tagállamnak nevezte. Szerinte óriási fenyegetés ma Magyarország biztonságára Putyin, és óriási nemzetbiztonsági kockázat Orbán Viktor.

Elmondta, hogy támogatja az oroszok elleni gazdasági szankciókat, azonban nem gondolja, hogy az orosz gázcsapokat el kellene zárni, „mint ahogy Orbán aljas, hazaáruló módon elzárta a gázcsapot az ukránok elől Putyin parancsára”. Azt is hozzátette, hogy sehol sem merült fel Európában, hogy a gazdasági szankciók a gázimportot is érintsék. 

Beszélt arról is, hogy szolidaritásból ki szeretett volna menni meglátogatni a kárpátaljai magyarokat, de ezt ukrán forrásai azért nem tanácsolták neki, „mert félő, hogy esetleg már az oroszok fogják ellenőrizni a határt”.

Azt szeretné, hogy a magyar kormány állítsa le Paks II. engedélyezési eljárását, azonnal tiltsák ki az országból az orosz Nemzetközi Beruházási Bankot, Szijjártó Péter pedig vissza küldje vissza az orosz külügyminisztertől kapott kitüntetését. Ezen felül még azt is hozzátette, hogy Magyarországnak ki kellene tiltania a légteréből az orosz gépeket. Ahogy azt – Szlovákiát kivéve – már gyakorlatilag mindenki megtette a térségben.

Beszélt arról is, hogy az infláció elleni harcban szerinte Matolcsy Györggyel is együtt tudnának működni, a Mi Hazánk párt kampányait pedig szerinte Kubatov Gábor irányítja, és a párt „a Fidesz náci tagozata”.

A háborúról szóló folyamatos, percről percre tudósításunkat ITT tudja elolvasni.

(via Telex, 24.hu)