Márki-Zay Péter is szavazott, érvénytelen népszavazási lapot dobott be

Márki-Zay Péter is szavazott, érvénytelen népszavazási lapot dobott be

Márki-Zay Péter is szavazott Hódmezővásárhelyen. (Fotó: Márki-Zay Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter is leadta szavazatát Hódmezővásárhelyen, nagy volt a tömeg a helyszínen lévő tudósítók szerint. Családjával együtt érkezett az urnákhoz, a 24.hu tudósítója szerint először nyilvánosan akarta kitölteni a szavazólapokat, de ebből vita támadt, úgyhogy végül bement a fülkébe. Amikor kijött, megmutatta, hogy áthúzta a népszavazási lapot, és így dobta be az urnába a szavazólapjait tartalmazó borítékot feleségével és öt nagykorú gyerekével együtt.

A szavazás után rövid sajtótájékoztatót is tartott Márki-Zay Péter. Mint mondta, reméli, hogy történelmi nap lesz a mai, „12 év óta először valódi esély van a változásra”. Mindenkit arra kért, hogy őrizze meg a nyugalmát. A választókörben atrocitásokról beszélt, de nem fejtette ki pontosan, mire gondolt, majd ismét felhívta a figyelmet arra, hogy mindenki adja le a szavazatát.

Megköszönte a szavazatszámálók munkáját, majd arról beszélt, hogy az ellenfél az adatbázisa alapján minden szavazóját elviszi, ezért külön kérte a fiatalokat, hogy menjenek el szavazni. – Minden egyes szavazat számít. Egy szavazat eldönthet egy körzetet és egyetlen körzet eldönthet egy választást – mondta.

Arra a kérdésre, hogy hová tűnt Jakab Péter, a Jobbik elnöke, azt felelte, hogy az ellenzék teljesen egységes, és szent küldetést teljesítenek. 

Arról is beszélt, ha nyer, legelső intézkedésük az lenne, hogy Magyarországot csatlakoztatnák az Európai Ügyészséghez. – Fel sem merülhet, hogy saját gázellátásunkat kockáztassuk – tette hozzá, reagálva arra, hogy „az eddig viszonylag normális Varga Mihály is ezt hazudja”.

Szerinte ezt a választást nem Kubatov-listával kell megnyerni, majd a sajtótájékoztató végén azt mondta: „Nincs demokrácia Magyarországon, ez a választás nem szabad.”

Ebben a körzetben indul Márki-Zay Péter ellenfeleként Lázár János volt Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki már korábban leadta voksát.

A választásról szóló percről percre tudósításunkat ITT tudja elolvasni!