Márki-Zay Péter levelet írt Orbán Viktornak

Márki-Zay Péter levelet írt Orbán Viktornak

Márki-Zay Péter. Fotó: Végh László / Magyar Hang

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyílt levelet írt Márki-Zay Péter a miniszterelnöknek, amelyben arra kíváncsi, milyen megszorítások várhatóak, ha a Fidesz marad kormányon.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint 12 év teljhatalmú fideszes kormányzás eredménye, hogy a magyar gazdaság „katasztrofális állapotba került”: elszabadult az infláció, az euró 400 forint közelében, hétről hétre elképesztő ütemben emelkednek a boltokban az árak. A kormány „félelmében” hatósági árakat vezetett be, „miközben több mint ezer milliárd forintot osztogatott szét, hogy megnyerje a választásokat”.

Az ellenzéki politikus emellett idézte Varga Mihály pénzügyminisztert, aki szerint a választások után szükség lehet a költségvetés kiigazítására, hiszen akkora a hiány. Már csak arra kíváncsi, hogy mivel fogják kezdeni? – Vajon csökkentik, esetleg megszüntetik a családi adókedvezményeket? 30 százalékra emelik az így is világrekorder áfát? Esetleg a magyar, még nem Mészáros és Tiborcz által tulajdonolt vállalkozásokra rónak ki különadókat? – sorolta a kérdéseit, majd felszólította Orbán Viktort, hogy válaszoljon ezekre. Egy héttel a választások előtt ugyanis a magyar választóknak joguk van tudni – mint írta – az igazságot.

Márki-Zay Péter a levelét azzal zárta, hogy ha a Fidesz marad hatalmon, biztosan súlyos megszorításokra készülhetünk. Kormányváltás esetén ugyanakkor „megszabadítják az országot Orbán Viktortól” és el lehet hozni a magyaroknak járó, fejenként másfél millió forintnyi uniós pénzt.