Orbán Viktorra nem lehet bízni a békét – mondta Márki-Zay a köztévében

Orbán Viktorra nem lehet bízni a békét – mondta Márki-Zay a köztévében

Márki-Zay Péter a közmédia reggeli műsorán (Képernyőfelvétel: Médiaklikk.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Gyújtogatóra ne bízzák a tűzoltást, Orbán Viktorra nem lehet bízni a békét, 12 év alatt minden háborúját elveszítette – erről beszélt a köztévé szerda reggeli adásában Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt, akit korábban még sosem hívtak meg a köztévébe. Most a választás miatt viszont a közmédia minden jelölőszervezetnek 5 perc műsoridőt biztosít, emiatt hívták meg a politikust. Érdekesség, hogy nem sokkal azelőtt, hogy Márki-Zay beszélhetett, a köztévé ismét leadta Orbán Viktor március 15-ei beszédét.

Márki-Zay programismertetését azzal kezdte, hogy kiemelte: köszöni szépen, hogy négy év alatt 5 perc lehetőséget adnak a teljes magyar ellenzéknek a közmédiában, ami 2,5-3 millió embert képvisel. Szerinte annak, hogy eddig nem jöhettek ide, valószínűleg ugyanaz az oka, amiért Orbán Viktor sem vitázik vele: sokkal könnyebb „hazudozni” róla. – A gyermekeim nem ismernek meg abból, amit itt hallanak rólam – jegyezte meg a politikus a köztévét kritizálva, aki szerint itt elhallgatják az igazságot, például azt, hogy ő előbb volt konzervatív és előbb járt templomba, mint Orbán Viktor.

Felidézte a miniszterelnök-jelölt azt is, hogy ő maga 2010-ig támogatta a harcosan Putyin-ellenes Orbán Viktort, aki be akarta vezetni az eurót, aki azt ígérte, aki belenyúl a közösbe, annak levágják a kezét, és aki elszámolást ígért, ám ezt 12 év alatt sem teljesítette. – Mi hiszünk abban, hogy semmiféle lopás, sem ellenzéki, sem kormánypárti nem maradhat büntetlen. Hiszünk abban, hogy valódi elszámoltatásra van szükség – emelte ki.

– Önök a háborúról is folyamatosan hazudnak – szúrt oda a köztévének Márki-Zay aki szerint azt állítják róluk, hogy ők küldenének katonákat vagy fegyvert Ukrajnába, pedig állítása szerint Orbán Viktor az, aki küld fegyvereket Ukrajnába, most is van fegyverszállítás Magyarországon keresztül.

 – Gyújtogatóra ne bízzák a tűzoltást, Orbán Viktorra, aki 12 éve csak háborúról beszél, nem lehet bízni a békét – jegyezte meg. A kormányfőre utalva azt is mondta, ő az az ember, aki 12 év alatt minden háborúját elveszítette, például 44 ezer magyar élete bánta azt, hogy Orbán Viktor nem tudta kezelni a járványt. – Ott is háborúzott, de csak a lopásra használta ki a vakcinabeszerzést, a lélegeztetőgép-beszerzést – sorolta kritikáit. 

Az ellenzék programját ismertetve többek közt azt mondta, eltörölnék a kötelező védőoltást, nem megszüntetnék a minimálbért, hanem európai számításhoz igazítanák és adómentessé tennék, nem elvennék a 13. havi nyugdíjat, hanem a mostaninál kedvezőbb módon, svájci indexálás alapján számítanák. Nemcsak elszámoltatás lesz, de hiszünk abban, hogy tisztességes emberek kellenek a parlamentbe és a bűnözőket a börtönbe kell küldeni – folytatta hozzátéve, meg fogják fizetni a rendőröket, a tanárokat és az egészségügyi szakdolgozókat, míg az árak emelkedését az euró bevezetésével és a felesleges kiadások leállításával fékeznék meg. 

Hangsúlyozta: a legfontosabb, hogy itthon kapjanak segítséget a fiatalok, ne menjenek külföldre, „ne kelljen Európába menni, Európa jöjjön ide”. Márki-Zay Péter kampányszlogenjével zárta mondandóját: „ne feledjék: csak felfelé”.

 

 

 

A műsor előtt úgy kommentálta a köztévés szereplés lehetőségét a kormányfőjelölt közösségi oldalán: „Ma szót kapok a Magyar Televízióban. Az évi 130 milliárd forintnyi közpénzből működő M1 reggel 8 órától biztosítja azt az összesen 5 percet, amelyben az Egységben Magyarországért hét szervezete megszólalhat. Listavezetőként igyekszem bölcsen gazdálkodni ezzel az öt perccel és elmondani a köztévé nézőinek azt, amit egyébként nem hallhatnak. Mert a propaganda elhallgatja előlük”.