Márki-Zay Péter: Ugyanazt csinálnám miniszterelnökként, mint Orbán Viktor, csak én nem hazudoznék róla

Márki-Zay Péter: Ugyanazt csinálnám miniszterelnökként, mint Orbán Viktor, csak én nem hazudoznék róla

Márki-Zay Péter (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán beengedte a NATO csapatokat, én is beengedném. Orbán fegyvereket szállít Ukrajnának, mi is megszavaztuk volna Brüsszelben, hogy az Európai Unió fegyvert szállítson Ukrajnának. Orbán segíti a menekülteket, hirtelen elfelejtette 8 év gyűlöletkampányát. Mi is segítenénk a menekülteket. Orbán megszavazta a szankciókat, mi is megszavaznánk. Ugyanazt csinálnám miniszterelnökként, mint Orbán Viktor, csak én nem hazudoznék róla – mondja a JelenValó legújabb videójában Márki-Zay Péter. 

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje beszélt az Oroszország elleni nyugati szankciókról is, szerinte ezt nem lehet megúszni, de Orbán alatt sokkal jobban fognak szenvedni miatta az emberek, mint egy tisztességes, nyugati elkötelezettségű kormány alatt. 

Ezzel kapcsolatban este az ATV-ben arra kérdésre, hogy akkor ezek szerint Orbán Viktor jól kezeli a háborút, Márki-Zay Péter úgy válaszolt, hogy nem, egyáltalán nem jól kezeli. „Én csak néhány konkrét példát mondtam, a szankciókról beszéltem, ahogy Kunhalmi Ágnes is csak a szankciókról beszélt, hiszen közveszélyesek lennénk, ha ugyanúgy kezelnénk a háborút, mint Orbán Viktor, aki egy bombákkal megrakott drónt engedett elrepülni a Paksi Atomerőműig” – fogalmazott. „Ezt azért kikérném magamnak, mi nem ugyanúgy kezelnénk a háborút, mi meg fogjuk védeni Magyarországot” – tette hozzá. „Azért kell váltsunk április 3-án, hogy leváltsuk hazánk ezeréves történelmének legkorruptabb kormányát, egy olyan Európai Ügyészséghez csatlakozzunk azonnal, mely mindenféle korrupciót segít felszámolni Magyarországon, és ezáltal megkapjuk az EU anyagi támogatását, ami mintegy másfél millió forint fejenként, amit Orbánnak nem adnak oda, mert tudják, hogy ellopná. Egy becsületes kormánynak oda fogják adni.” Elmondta, ő sem támogatná azt, hogy ne vegyünk orosz gázt, hiszen az az Európai Uniós jelentős részének kell. Mi a NATO és az EU segítségével tudjuk kezelni a háború következményeit, de Orbán Viktor, aki többször hátba szúrta őket, nem fogja tudni – tette hozzá. Részletek itt>>>

A JelenValónak adott interjúban azt is tisztázta, hogy amennyiben nyer az ellenzék, akkor is maradna a benzinárstop, mert egyik napról a másikra nem lehet rázúdítani a magyar gazdaságra egy kontrollálatlan benzinárat. Szerinte majd a forint erősítésével próbálják kordában tartani az árakat és a benzin árát is. 

Kitért arra is, hogy időnként fáradtság miatt csúsznak bele rossz mondatok a mondandójába. – Én néha hibázom, de nem emiatt fognak Orbánra szavazni, akik rá szavaznak – tette hozzá, arra utalva, hogy rosszabbul sikerült mondataival próbálja lejáratni a kormánymédia. Szerinte Orbán „papír nélkül már semmit nem tud elmondani, de még így is hibázik”. 

Szót ejtett még arról, hogy szerinte

„Orbán gyáva”, mert nem áll ki a miniszterelnök-jelölti vitára. – Az az ember, aki papír nélkül egy mondatot se mer felolvasni, az nem magabiztos, az fél – fogalmazott. 

Elmondta azt is, hogy „sok olyan ügyről” tudnak, ahol „a Fidesz és valamely ellenzéki párt vagy politikus paktumot kötött”, szerinte ez történhetett most az Ördög ügyvédjével is. „Nem tudom, kik a korrupt árulók az ellenzékben, nem az én dolgom ezt felderíteni, ezért kell az európai ügyészség, és ezért kellenek a független újságírók.”

Végül kitért arra is, hogy nem jelentette be új párt alapítását, mert azt már 3 éve bejelentette. Most csak annyit kért, hogy akinek nincs pártja, az várjon türelemmel, és szavazzon az ellenzéki összefogásra. majd utána ráérnek pártot alapítani.