Nem fog rájuk szavazni, de Jámbor András aláírt a Kétfarkú Kutya Pártnak

Nem fog rájuk szavazni, de Jámbor András aláírt a Kétfarkú Kutya Pártnak

Jámbor András

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Ma aláírtam a Kétfarkú Kutya Pártnak. Nem fogok rájuk szavazni és mindenkit arra biztatok, hogy szavazzon az Egységben Magyarországért jelöltjeire és listájára – erről számolt be közösségi oldalán még szombaton Jámbor András, az ellenzéki pártszövetség jelöltje, aki Budapest 6-os számú választókerületében indul a parlamenti választáson. A kétfarkúak nemrég jelentették be, társelnökük, Döme Zsuzsanna, aki Ferencváros alpolgármestere is egyben, szintén elindul ebben a választókerületben, ami a viccpárt kritikusai szerint esélyt adhat a fideszes Sára Botondnak arra, hogy legyőzze itt Jámbort.

Jámbor kifejtette: azért írt alá, hogy hangsúlyozni tudja „a jelenlegi választási rendszer abszurditását, antidemokratikusságát és a Fidesz csalását”. – A Kétfarkúak szerintem nem jutnak be a Parlamentbe a választáson. Van rá esélyük, de nem sok. De mégis, hogyan lehetséges az, hogy egy valós, a teljes lakosságot tekintve 2-3 százalékos támogatottsággal rendelkező párt lehet, hogy nem tudja összeszedni a listaállításhoz szükséges ajánlásokat, miközben a semmilyen támogatottsággal nem rendelkező, nem mérhető pornómilliárdos Gattyánnak lehet listája, az évtizede megkérdőjelezhető módon ajánlásokat gyűjtő Stekler-Seres-Gödény hármasnak lehet listája!? – tette fel a kérdést.

A politikus szerint számtalan kamupárt fog még beesni az utolsó pillanatokban, „az, ami az ajánlásgyűjtés és a kamupártok terén itt folyik, nem demokrácia, és végtelenül undorító”. – Túlhasználjuk a demokrata szót, de most indokolt: demokrataként nekem meg kell adnom az esélyt a Kutyapárt szavazóinak a választásra. Még ha én azt is kérem mindenkitől, hogy szavazzon az ellenzéki pártok listájára és jelöltjeire, és a Kutyapárt szavazóit is arra biztatom, hogy egyéniben szavazzanak a kormányváltásra! – zárta posztját.