Debreciner: nem működik az ellenzék kampányledfala Debrecenben, mert nem kapnak áramot

Debreciner: nem működik az ellenzék kampányledfala Debrecenben, mert nem kapnak áramot

Nincs áram Debrecenben az ellenzék LED-falához. (Fotó: Polgár Tóth Tamás/Debreciner)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem működik az ellenzéki összefogás LED-fala Debrecenben, mert a belvárosban semmilyen módon nem tudnak áramot biztosítani a kampányeszközhöz – írja a Debreciner az Egységben Magyarországért debreceni képviselőjelöltjére, Mándi Lászlóra hivatkozva. 

Mint a képviselőjelölt elmondta, múlt pénteken – március 25-én – jelezték a Titásznak, hogy nincs áram az itt található elektronikai szekrényben, majd kiderült, hogy ez a városüzemeltetés fennhatósága alá tartozik. A problémát pénteken jelezték a városnak. A vetítés hétfőn indult volna el, de máig nem javították ki a hibát, és arról tájékoztatták az ellenzéki összefogást, hogy semmilyen más áramforrást nem tudnak biztosítani a számukra a belvárosban. „Ha ilyenfajta attrakció lenne az augusztus 20-i ünnepségek körül, nem hinném, hogy több napig állna egy ilyen LED-fal működtetése” – fogalmazott Mándi, majd hozzátette, úgy tudják, „kábelbeégés” van a szekrényben.

Mint hozzátette, a LED-fal működtetéséhez speciális, szünet nélküli áramvételre van szükség, amit aggregátorról nehéz lenne biztosítani, illetve környezetterhelési szempontból sem jó megoldás.

A kampány hajrájában az ország más pontjaihoz hasonlóan Debrecenben is Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt és az Egységben Magyarországért helyi jelöltjeinek kampányfilmjei mennének a LED-falon, ha működne. Mándi emlékeztetett arra, hogy más nagyvárosokban is ütköztek hasonló problémákba, Pécsen pedig a Fidesz országgyűlési képviselője maga húzta ki a LED-falat az áramforrásból. „Látszik, hogy a politikai ellenfeleink nem nézik jó szemmel ezeket az üzeneteket” – magyarázta Mándi.