Nyilvánoságra hozta mind a 106 jelöltjét Gattyán György pártja

Nyilvánoságra hozta mind a 106 jelöltjét Gattyán György pártja

Gattyán György (Fotó: Docler Holding)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Détári Lajos egykori focista és Janicsák István, a Z'Zi labor frontembere nevének bejelentését követően nyilvánosságra hozta jelöltjeinek teljes listáját Gattyán György pornómilliárdos pártja, a Megoldás Mozgalom (MeMo) – vette észre a 24.hu. A lista itt érhető el.

Mint a lap cikke írja, nagy ágyuk nincsenek a jelöltek között, de 1-2 ismerős név igen. Például a MeMo színeiben indul az ellenzéki összefogással összevesző Popovics Judit. A politikus még az előválasztás előtt állította, nem engedték a pártok, hogy megmérettesse magát Tatabányán, és még Márki-Zay Péter is kiállt mellette. Sőt: Márki-Zay még az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek vitáján is előkerült, amikor Márki-Zay azt állította, hogy a Demokratikus Koalíció Popovicsot is megzsarolta azért, hogy visszalépjen. Míg Popovics Márki-Zay mozgalmának jelöltjeként tavaly ősszel egyébként azt írta bemutatkozó oldalán: úgy gondolja, akkor van 2022-ben esély a Fidesz leváltására, ha minden körzetben csak egy ellenzéki jelölt indul, ilyesmit már nem emleget a MeMo indulójaként. Mostani bemutatkozásában azt írta: célja, hogy Tatabánya az elsők közt kapjon figyelmet a Megoldás Mozgalom magyar Szilícium-völgyre vonatkozó törekvései kapcsán, mert az ilyen irányú fejlesztések kiemelt szellemi és pénzügyi támaszt nyújthatnak nemcsak választókörzetem lakóinak, de a hazai innovációnak is.

Szintén érdekes lehet a jelöltek között annak a Helmeczy Lászlónak a neve, aki egyben a Kósa Lajost kellemetlen helyzetbe hozó csengeri örökösnő ügyvédjeként lehet ismerős. A lap emlékeztetett: Helmeczy a térségben szerteágazó kapcsolati hálóval rendelkező veterán politikus, 1998–2002 között még fideszes országgyűlési képviselő is volt, ám összeveszett a párttal, ezért hosszú időre kiesett a politikából, később pedig Bajnai Gordon pártjának jelöltje lett 2014-ben.

Van egy további jelölt, a budapesti 13. választókerületben indulni szándékozó Stelli-Kis Sándor, aki az előválasztás alkalmával megpróbálkozott közös ellenzéki jelöltté válni, ám úgy nem járt sikerrel, így most a Gattyán-párt színeiben próbálkozik. A férfi az előválasztáson egy másik választókerületben, a Pest megyei 3-asban próbálkozott, ám mivel nem kapott úgynevezett befogadó nyilatkozatot a körzetben másik jelöltet indító Jobbiktól, az ajánlkozó LMP-é pedig neki nem kellett, visszalépett az indulástól. Ekkor, tavaly ősszel még úgy nyilatkozott az Átlátszónak, hogy a Jobbikban képzeli el a politikai pályáját. Stelli-Kis ekkor még a Pálinkás József-féle Új Világ Néppárt elnökségi tagja volt. Egy 2017-es Heti Válasz cikk azt írja a férfiról, hogy a neve ekkor még szerepel a most a Mini Feris plakátokat terjesztő, a Békemenetet szervező Civil Összefogás Fórum támogatói között. 2006-ban még Fidesz-színekben indult a választásokon, akkor pedig a főváros VI. kerületében, ám alulmaradt az MSZP-SZDSZ jelöltjével szemben.