Ókovács Szilveszter szerint „szánt szándékkal amputálták” a mondandóját

Ókovács Szilveszter szerint „szánt szándékkal amputálták” a mondandóját

Ókovács Szilveszter főigazgató beszédet mond a Magyar Állami Operaház felújított főépületének avatása alkalmából adott ünnepi gálán 2022. március 12-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Reagált Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója arra, hogy a felújított opera épületének napokban tartott megnyitóján Orbán Viktor jelenlétében úgy fogalmazott: 12 év után „már tényleg mindenkinek mennie kellett”. Ugyan Ókovács arra utalt, ő maga van 12 éve az Operaház élén, de mondata elhangzásakor a kamera éppen a miniszterelnököt mutatta, és azt lehetett látni, hogy felesége, Lévai Anikó sokatmondóan a szintén 12 éve hatalmon lévő kormányfőre néz, aki pedig futólag mosolyog ezen. Emiatt voltak, akik úgy vélték, Ókovács valójában arra utal, Orbánnak kéne távoznia.

 

Az ügyben az RTL Híradó kereste meg Ókovácsot, aki azt mondta: szerinte „szánt szándékkal amputálták” mondandóját, valójában arról beszélt, hogy olyan hosszú bizalmat kapott a miniszterelnöktől, ami az Operaház történelmében rajta kívül csak Lukács Miklósnak adatott meg. – Ha valaki ezt másként értelmezi, és kiragadja a saját szavaimat valamilyen bornírt hülyeség indoklására, azért én nem szeretnék felelni – mondta.

– Tényleg úgy gondolja bárki, hogy miután engem a miniszterelnök másnap ki is tüntetett, és nagy kitüntetés számomra az is, hogy az Operaház élén lehetek, itt állok neki ellenzéki retorikával előjönni? Nem – mondta Ókovács Szilveszter.