Orbán: A szankciókat az olaj és a gáz területére nem szabad kiterjeszteni

Orbán: A szankciókat az olaj és a gáz területére nem szabad kiterjeszteni

Orbán Viktor (Képernyőfelvétel: Orbán Viktor / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Nem hagyjuk, hogy a háború árát a magyar családokkal fizettessék meg – erről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök keddi videójában, amit azután tett közzé, hogy Londonban a V4-es országok kormányfői Boris Johnson miniszterelnökkel egyeztettek, amit kétoldalú brit-magyar találkozó követett.

– A háború témája minden más témát elsöpört. Az világos, hogy mindannyian abban vagyunk érdekeltek, hogy ez a háború minél hamarabb és tárgyalásos úton lezáruljon. Mind ők, mind mi minden erőfeszítést meg fogunk tenni a következő hetekben, hogy a béke helyreálljon. Beszéltünk a gazdasági szankciók hatásairól is, ezt mindenki megszenvedi Európában, Magyarország sem kivétel – mondta a miniszterelnök.

Azzal folytatta: a szankciók további kiterjesztése az energetikaszektorra, az olaj- és a gázszektorra aránytalanul nagy terhet jelentene Magyarország számára. – Ezért világossá tettem, hogy mi elítéljük Oroszország fegyveres támadását, elítéljük a háborút is, de azt nem fogjuk hagyni, hogy a háború árát a magyar családokkal fizettessék meg. Ezeket a szankciókat az olaj és a gáz területére nem szabad kiterjeszteni. Magyarországra a kőolaj és a földgáz nagy része Oroszországból érkezik, és a magyar családok 90 százaléka pedig gázzal fűt, gáz és olaj nélkül egyszerűen nem működik a magyar gazdaság – zárta bejegyzését.