„Orbán Viktor és bandája erkölcsileg és politikailag is megbukott”

„Orbán Viktor és bandája erkölcsileg és politikailag is megbukott”

Ellenzéki sajtótájékoztató az Emmi előtt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Belső vizsgálatot követel az egységes ellenzék az Emberi Erőforrások Minisztériumában a „Rogán-Schadl-Völner-féle maffiahálózat” miatt – ezt több politikus közösen jelentette be vasárnap. Azokra a nyomozati iratokból kiszivárgott hírekre hivatkoztak, miszerint állítólag az egyetemeken is elintézhettek pénzért több dolgot, például vizsgát Rogán Antal kabinetfőnökének.

A végrehajtói maffiahálózat elérte a kormányzati szintet, házkutatás volt az Innovációs és Technológiai Minisztériumban, a Miniszterelnökségen és az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) is, ráadásul kizárt, hogy erről ne tudtak volna a politikai vezetők – erről beszélt az MSZP-s Kunhalmi Ágnes vasárnap az Emmi épülete előtt. Megfogalmazása szerint a kormány megpróbál úgy tenni, mintha semmit nem tudna erről az egész ügyről, hiszen például Gulyás Gergely is úgy nyilatkozott, hogy nem tudott az általa felügyelt tárcánál a rendőrök megjelenéséről.

Az ellenzéki politikus szerint felvetődik a kérdés, hogy Schadl György, a végrehajtói kar letartóztatásban lévő elnöke és a korrupciós ügyekkel gyanúsított volt igazságügyi államtitkár mit akartak elintézni pénzért az Emmiben. Sajtóhírek szerint például egy iskolának működési engedélyt próbáltak elintézni és pénzért eltussoltak volna bizonyos szabálytalanságokat.

A párbeszédes Tordai Bence szerint „ Orbán Viktor és bandája erkölcsileg és politikailag is megbukott, az ítéletet pedig április 3-án a választók fogják kimondani felettük”. Ő ugyanis úgy látja, hogy teljesen egyértelműen Orbán Viktor a felelős a történtekért és azért nem áll ki miniszterelnök-jelölti vitára Márki-Zay Péterrel, mert „csak hazudni tudna”.

A sajtótájékoztatón a DK-s Berecz Mátyás és a momentumos Tóth Endre emellett belső vizsgálatot sürgetett az Emminél.