Orbán Viktor már arról beszél, ha a baloldal győz, bele fogunk sodródni a háborúba

Orbán Viktor már arról beszél, ha a baloldal győz, bele fogunk sodródni a háborúba

Orbán Viktor Győrben 2022. március 28-án (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismét az orosz-ukrán háborún keresztül igyekezett bemutatni Orbán Viktor a vasárnap esedékes választás tétjét, ezúttal Győrben. A közösségi oldalára került fel egy rövid videó a látogatásról, amelyen meglepő mondatok is elhangzanak.

A miniszterelnök arról beszél, hogy ez egy ukrán-orosz háború, vagyis nem a mi háborúnk. A szívünk a megtámadottal van, de senki sem kérheti tőlünk, hogy egy olyan háborúba, amihez nincs közünk, elküldjük a katonáinkat. (Ilyet egyébként senki sem kért.) Orbán Viktor szerint azt sem kérhetik tőlünk, hogy fegyvereket küldjünk vagy engedjünk át az országon. Azzal indokolta, hogy ezek „azonnal katonai célponttá válnak, az ellenfél azokat meg fogja semmisíteni Magyarország területén vagy utána Kárpátalja területén”. (Több NATO tagállam is küld fegyvereket Ukrajnának, egyetlen esetben sem történt még támadás.)

A kormányfő arról is beszélt, hogy ez a nemzeti oldal álláspontja, a baloldalé ugyanakkor más. Ha – szavai szerint – a Fidesz-KDNP győz, akkor „van esélyünk a békére”, ha viszont a baloldal, „akkor van esélyünk a háborúra”. Később még egyértelműbben fogalmazott, „ha mi győzünk, ha a Fidesz, a KDNP, a nemzeti oldal győz, akkor kimaradunk a háborúból”. Míg „ha a baloldal győz, bele fogunk sodródni a háborúba”.

 

 

Címkék: Orbán Viktor