Orbán Viktor: Mi egy nagyszerű ország vagyunk

Orbán Viktor: Mi egy nagyszerű ország vagyunk

Orbán Viktor Szentendrén (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagyszerű ország, nagyszerű nemzet vagyunk, nagyszerűen állunk helyt a háborúban – többek között erről beszélt egy friss videóban Orbán Viktor. A miniszterelnök – az MTI híre szerint – Szentendrén járt vasárnap és az ott összegyűltek előtt tartott beszédet.

A kormányfő – a Facebookra feltöltött rövid videó szerint – gyorsan rátért Gyurcsány Ferencre, akit a baloldal vezérének nevezett. Azt mondta, hogy szerinte „mi egy pocsék nemzet vagyunk, ha nem küldünk katonákat, fegyvereket, ha nem veszünk részt a háborúban”. Gyurcsány Ferenc korábban valóban használta a pocsék kifejezést egy posztjában azután, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök számonkérte Orbán Viktort amiatt, Magyarország kinek az oldalán áll a háborúban. – A Zelenszkij-Orbán vita lényege: pocsék ember leszel, vagy meghalsz – írta, majd azt is hozzátette, hogy „Magyarország vezetője gyáva, erkölcstelen nemzetként szeretne bennünket látni, láttatni”. 

 

Orbán Viktor ezt egyszerűsítette le azzá, hogy a Demokratikus Koalíció elnöke szerint pocsék nemzet vagyunk, ha nem szállunk be a háborúba. Ezzel szemben a miniszterelnök azt hangsúlyozta, hogy nagyszerű nemzet vagyunk, a háborúban is nagyszerűen állunk helyt, 500 ezer bajban lévő embernek nyújtottunk segítséget, „úgy járunk el, ahogy erkölcsileg el kell járnunk”. Azt is hangsúlyozta, hogy két másik nép háborújáról van szó, és „értjük mi történik, látjuk a szenvedést, de mi nem tudunk úgy segíteni, hogy közben tönkretesszük saját magunkat, hogy odaküldjük a gyerekeinket egy olyan háborúba, amihez semmi közünk és amin semmit nem nyerhetünk, de mindent elveszíthetünk”.