Semjén Zsolt szerint az ellenzék ellenszenvet érez a keresztény civilizáció iránt

Semjén Zsolt szerint az ellenzék ellenszenvet érez a keresztény civilizáció iránt

Nagy István agrárminiszter (b) és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (j) a 28. Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás (Fehova) megnyitóján a Hungexpo A pavilonjában 2022. február 17-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar kormány békepárti, ez következik a kereszténységből és a nemzeti érdekből – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az ukrajnai háborúval összefüggésben Nagyatádon kedden.

A politikus a művelődési házban tartott választási fórumot megelőző sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a magyar álláspont minden elemében világos és ésszerű: „nem lehetséges, hogy Magyarország belesodródjon ebbe a háborúba, ezért magyar katona, magyar fegyver és Magyarországon keresztül fegyver nem megy a háborúba, továbbá Magyarországról nem indulhat ki támadás másik ország ellen”.  – Ez a kárpátaljaiak érdeke is, mert az a fegyverszállítmány, amely átlépi a határt, potenciális célpont – tette hozzá.

Semjén Zsolt kitért arra, hogy az emberélet a legfontosabb, de a gazdasági kérdések között fontos látni: ennek a háborúnak az árát nem fizethetik meg a magyar emberek. – Magyarország ezért mindenben, a szankciókban is együttműködik az Európai Unióval, de fontos számára, hogy ne szenvedjen kárt a gázszállítás és az atomerőmű építése – közölte. A miniszterelnök-helyettes jelezte, már mintegy 200 ezer kárpátaljai magyar és ukrán jött át a határon Magyarországra. Mindenkiről gondoskodnak, nincs felső korlát, a kormány szorosan együttműködik karitatív szervezetekkel.

Semjén Zsolt köszönetét fejezte ki a magyar társadalomnak a menekültek megsegítése érdekében létrejött összefogásáért, egyúttal arra kérte Márki-Zay Pétert, ne „instrumentalizálja” a kárpátaljai magyarokat. A baloldal kormányfőjelöltjének az az egyébként alaptalan mondata, hogy a kárpátaljai magyarok oroszbarátok, veszélybe sodorhatja őket – fogalmazott a miniszterelnök-helyettes. Hozzátette: a kárpátaljai magyarok mindig törvénytisztelő ukrán állampolgárok voltak, azok ma is, és magyar nemzetiségűként, sok esetben magyar állampolgárként az unióban természetes kisebbségi, oktatási és nyelvi jogaikkal akarnak élni. – A teljes jogú magyar állampolgárságnak köszönhető, hogy sok kárpátaljai magyar férfi ma nem golyófogó ebben a háborúban, korábban át tudott jönni a határon, illetve elő tudta készíteni Magyarországra jövetelét – közölte.

Semjén Zsolt az áprilisi parlamenti választásokról azt mondta: két politikai oldal áll egymással szemben: a keresztény, nemzeti, polgári oldal Orbán Viktor vezetésével, a másikon a kommunistáktól a fasisztákig terjedő konglomerátum, amelynek a valódi vezetője Gyurcsány Ferenc. – Ezt a kommunistáktól a fasisztákig terjedő konglomerátumot egy dolog, az Orbán Viktor elleni gyűlölet tartja össze, aminek hátterében a keresztény civilizáció és a nemzeti szuverenitás iránti ellenszenv van – közölte.

(MTI)