Szijjártó Péter: A háborús cselekmények intenzitása nem csökken

Szijjártó Péter: A háborús cselekmények intenzitása nem csökken

Szijjártó Péter (Képernyőfelvétel: Szijjártó Péter / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Áttekintették az ukrajnai eseményeket, a háborús cselekmények intenzitása nem csökken, folyamatosak a harci cselekmények, és bár a diplomáciai erőfeszítések egyre erősebbek, de eredményeik egyelőre még nem látszanak – erről beszélt Szijjártó Péter külügyminiszter közösségi oldalán. A politikus azt követően jelentkezett, hogy ismét összeült a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs, illetve kormányülést is tartottak.

Szijjártó elmondta, bíznak abban, hogy a videóformátumban zajló orosz-ukrán egyeztetések eredményre vezetnek, de sajnos a menekültek száma folyamatosan nő. Ugyanakkor állítása szerint Magyarország készen áll arra, hogy a menekülteket el tudjuk látni, szállást és munkalehetőséget biztosítsunk nekik.

A politikus arra is kitért, „zajlanak viták a diplomáciai térben”, de „mi sziklaszilárd módon kitartunk amellett, hogy feladatunk Magyarország biztonságát garantálni”, ezért hazánk nem enged semmilyen provokációnak, nem engedi beleprovokálni magát a háborúba. – A döntésünk érvényes, megmásíthatatlan – mondta Szijjártó leszögezve, továbbra sem engedjük halált okozó fegyverek átengedését az országon akármilyen nyomás is nehezedjen a kormányra az ellenzék vagy külföldi szereplők részéről.

Az oroszok Ukrajna elleni inváziójáról szóló legfrissebb, szerdai híreket itt követhetik percről percre.

Címkék: Szijjártó Péter