Szijjártó Péternek csak azért lett Facebook-oldala, mert Orbán Viktor kérte tőle

Szijjártó Péternek csak azért lett Facebook-oldala, mert Orbán Viktor kérte tőle

Szijjártó Péter a kormánypropagandát népszerűsítő Megafon csapatával (Fotó: Szijjártó Péter / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 

Rogán Antal kérésére még nem, de Orbán Viktoréra már gyorsan csinált is Facebook-oldalt Szijjártó Péter külügyminiszter – mondta el maga a politikus a kormánypárti üzeneteket terjesztő Megafon a napokban tartott összejövetelén. 

Mint a Telex észrevette, Szijjártó Péter beszédében felelevenítette, hogyan is lett Facebook-oldala. Először még a 2018-as választási kampányban Rogán Antal javasolta neki, hogy csinálnia kellene egy Facebook-oldalt, ám ez őt mint elmondta, nem hatotta meg, ahogyan az sem, hogy saját sajtófőnöke, Menczer Tamás is erre kérte. Ám 2020 elején egy hazafelé tartó repülőúton maga Orbán Viktor tette fel a nagy kérdést: „Péter, és mikor lesz Facebook-oldalad?”.  Szijjártó félve felelte Orbánnak, hogy „hát még nem mondtad, hogy legyen”, mire a miniszterelnök visszakérdezett, hogy „szerinted, ki üzente”. A külügyminiszter rá egy hétre már be is szállt a facebookozásba. 

A politikus kifejtette azt is, hogy jelenleg 297 ezer követője van, ezt pedig hirdetési pénz nélkül sikerült elérnie, mert szerinte a „kontent a király”. Sőt: Szijjártó azt is kéri sajtósaitól, hogy minden este számoljanak be arról, hány új követőt szereztek a közösségi médiában.