Tiszta szavazás: Makón húst osztanak a szavazatért

Tiszta szavazás: Makón húst osztanak a szavazatért

Gyanús események Makón (Fotó: Tiszta szavazás/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb gyanús esetet jelentett a Tiszta szavazás nevű szervezet, mégpedig Makóról.

Mint írták, „őrszemeik” a Tulipán utcai és a Királyhegyesi utcai szavazókör előtt arra lettek figyelmesek, hogy kora reggeltől 2-3 gyanús autó órákon keresztül visszatérően megállt a két érintett szavazókör előtt, kiszálltak belőle szavazni igyekvő emberek, majd a szavazás után a nem messze lévő Bethlen utca egyik telkére vitték őket. A helyeik szerint ott „a megfelelő helyre behúzott szavazatért 5 adag húst adtak a disznóvágásból visszamaradt húsokból” nekik.

A helyszínen valóban nagy sütés-főzést és jövés-menést láttak az udvaron, de a szervezet embereit nem engedték be, arra hivatkozva, hogy a rendezvény nem nyilvános, „magáneseményről” van szó. Mivel a választási törvény szerint az is bűncselekmény, ha például ételt ajánlanak a szavazatért, így rendőrt hívtak, az egyenruhások azonban a szemtanúkat a helyi választási bizottsághoz irányították arra hivatkozva, hogy nem az ő hatáskörük intézkedni.

A szavazókör előtt egyébként zaklatták is a Tiszta szavazás aktivistáit, fel akarták rúgni a pultjukat, miközben azt kiabálták, hogy „mindenki szavazzon a Fideszre”. Ide is rendőrt hívtak.

Ugyanez a szervezet korábban Ongán is feltárt gyanús eseteket.

A választásról szóló percről percre tudósításunkat ITT tudja elolvasni!

 

Címkék: Makó, Tiszta Szavazás