A Tiszta szavazás program szerint Ongán tízezer forintot kínálnak egy szavazatért

A Tiszta szavazás program szerint Ongán tízezer forintot kínálnak egy szavazatért

Az április 3-ai országgyűlési választás szavazólapja (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csalási kísérletről számolt be a Tiszta szavazás program önkéntes őrszeme Borsod-Abaúj-Zemplén megyében: eszerint a megye 6. számú választókerületében lévő Ongán beszélgettek helyiek arról, hogy 10 ezer forintot fizetnek szavazatokért – derül ki a Tiszta szavazás oldalára felkerült videóból.

A videó a művelődési ház közelében lévő kisboltban készült, ahol a helyiek bevett gyakorlatként beszéltek a szavazatvásárlásról. A videón azt hallani, hogy 10000 forintot adnak egy szavazatért, ha a választó telefonos fotóval bizonyítja, hogy az elvárt helyre húzta be az ikszet. 

A Tiszta Szavazás koalíciót alkotó Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogászai kifogást adtak be a választási bizottsághoz a választás rendjéről szóló törvény megsértéséről. 

A videó itt érhető el:

A Tiszta szavazás programban 9 megyében több száz önkéntes őrszem, szórólaposztó, és két tucat jogász segít elkerülni, dokumentálni és bejelenteni a választási visszaéléseket.

A választásról szóló percről percre tudósításunkat ITT tudja elolvasni!

 

 

Címkék: TASZ, választás 2022