Tízezernél is több aktivistával mozgósít az ellenzék

Tízezernél is több aktivistával mozgósít az ellenzék

Ellenzéki aktivista (Forrás: Egységben Magyarországért/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tíz-tizenötezer aktivista mozgósít az ellenzéknek a választás napján – ezt mondták a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt kampánycsapatából. A tájékoztatás szerint „az utolsó pillanatig” zajlik majd az emberek buzdítása. 

Az aktivisták „minden formában” igyekeznek elérni az embereket, vagyis telefonon keresztül – ezúttal nem politikusok indítanak hívásokat, hanem előre felvett üzenetekben agitálnak –, e-mailben és az úgynevezett door-to-door kampánnyal is, azaz kopogtatással. Lapunknak azt is hangsúlyozták, hogy kizárólag legális adatbázisok alapján dolgoznak.

A kampánycsapatban egyébként részletesen elemzik a részvételi adatokat, szavazókörökre lebontva. A kora reggeli adatok alapján – amelyek természetesen még igen alacsony számok – azt a következtetést vonták le, hogy a billegő vagy csatatérkörzetekben nagyobb az aktivitás, vagyis már megmutatkozik, hogy mind az ellenzék, mind pedig a kormányoldal igyekszik oda csoportosítani valamivel nagyobb erőket.

A választási részvétel egyébként valamivel elmarad a négy évvel ezelőttitől: délelőtt 9 óráig a szavazásra jogosultak 10,31 százaléka járult az urnákhoz – ez 793 219 embert jelent –, míg 2018-ban ugyanekkor már 13,17 százalékos volt a részvétel.

A választásról szóló percről percre tudósításunkat ITT tudja elolvasni!