Újraszámolást követel a Mi Hazánk

Újraszámolást követel a Mi Hazánk

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke (k) beszél, mögötte Szabadi István pártigazgató, Pakusza Zoltán alelnök, Dúró Dóra elnökhelyettes, Apáti István független országgyűlési képviselő, Novák Előd alelnök és Dócs Dávid alelnök (b-j) a párt választási eredményváró rendezvényén, a Budapest Kongresszusi Központban az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az utolsó pillanatban elvettek egy mandátumot a Mi Hazánk képviselőcsoportjától, és az egy mandátum a Fideszhez került, így biztos kétharmaddal rendelkezhet a kormánypárt a következő ciklusban – írta a párt szombat esti közleményében, melyben bejelentette, hogy újraszámolást követel emiatt.

Mint írták, a szavazatok 99 százalékának megszámlálásakor még mindig 7 parlamenti mandátummal rendelkezett a Mi Hazánk, de ahogy a külhoni voksokat kezdték összesíteni, rohamosan csökkenni kezdett a Mi Hazánk százalékos eredménye, és egy egyéni választókerületben történt, csupán néhány szavazaton múló fordítás miatt is nőtt a Fidesz listájára érkező töredékszavazatok aránya.

„Kimondhatjuk, hogy mindössze 48 (!) szavazat alapján vették el a Mi Hazánktól a hetedik mandátumot. Tekintettel arra, hogy Marosvásárhelyen egy zsáknyi, félig megsemmisített szavazólapot találtak, amelyeken jól láthatóan a Mi Hazánkra is adott voksok voltak, Délvidéken pedig a Fidesszel szoros kapcsolatokat ápoló VMSZ aktivistái kézbesítették, átvételi elismervény nélkül, a választásokon szavazati joggal rendelkezők szavazólapjait, a vizsgálatok lezárásáig nem fogadjuk el a jelenlegi helyzetet. Egyúttal a szavazatok újraszámolását és ellenőrzését kezdeményezzük, jogorvoslattal élünk” – közölte a párt.