60 – semmi

60 – semmi

Szűcs Lajos (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Teniszezzünk egy kicsit! 15 – semmi, 30 – semmi, 40 – semmi. És ha így folytatódik, a teniszpályán game jön. A Fidesz módon játszott hazai teniszben viszont 60 – semmi. Ugyanis már vagy 60 hete várjuk, hogy kiderüljön, hogyan és hová tűnt el 3,8 milliárdnyi állami, költségvetési pénz a Szűcs Lajos fideszes országgyűlési képviselő, egyben a költségvetési bizottság alelnöke által vezetett Magyar Tenisz Szövetségben. De az új elnök, Lázár János fideszes országgyűlési képviselő megválasztása óta eltelt 60 hét után még mindig semmi.

Pedig a feljelentés megtörtént. Na, de nem Szűcs Lajos, hanem alkalmazottjai ellen. Ő ugyanis nyilatkozatban szögezte le, hogy a szövetség elnökeként a gazdasági ügyekre nem látott rá, és azok nem is tartoztak az ő feladatai közé. Néznék kérdőn Kocsis Mátéra, a Magyar Kézilabda Szövetség elnökére, Kubatov Gáborra, a Ferencvárosi Torna Club elnökére vagy Németh Szilárdra, a Magyar Birkózó Szövetség elnökére a parlament üléstermében, hogy náluk vajon ez előfordulhatna-e. Milyen vezető, milyen elnök az, aki nem tudja, mi zajlik az általa vezetett szervezetben? Akkor miért is van ott? Amikor egy sportági szakszövetség életében köztudottan az elnök vezette elnökség, bizonyos esetekben pedig maga az elnök a döntéshozó.

Hihető-e az, hogy nincs rálátása egy elnöknek például arra, hogy az általa vezetett szervezet az adóhatóság által visszaigényelni engedélyezett összeg közel háromszorosát számolja el, és ezzel több mint 700 millió forinttal károsítja meg az államkasszát? Olyanokat hallani a Szűcs Lajos vezette Magyar Tenisz Szövetség működéséről, hogy „jogosulatlan adóelőnyhöz jutás, hiteltelen bizonylat kiadása, teljesítés nélküli kifizetés”? A szövetséggel szerződött egyes cégek részéről ugyanis mindössze számlázás történt, teljesítés nem, ami kizárólag a szövetség jogosulatlan adóelőnyhöz jutását szolgálta. Szintén több száz millió forint összegben.

Miért nem lehet felelősségre vonni egy kormánypárti politikust, ha hibázik, pláne, ha esetleg bűnt követ el? Egy ilyen ügy eltussolása csak ráerősít arra, hogy a politikusoknak nincs helyük sportvezetői szerepkörben!

És az véletlen, hogy a Magyar Tenisz Szövetséggel üzleti kapcsolatban álló egyik cég, a Centrál Sport Event Kft. bankszámlája felett rendelkezési joggal bíró személy neve Csáki István? Csáki Istvánnak hívják Takács Mihály jobbkezét is. Csáki Istvánt és Takács Mihályt – ki tudja, miért – nemrég biztonsági őrök távolítottak el a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiáról. Csak véletlen névazonosságról van szó?

Miért kell egy sportágnak szégyenkeznie egy kormánypárti képviselő elnök miatt? Milyen fényt vet ez a magyar tenisztársadalomra és a magyar sporttársadalomra? Miért kell a nyomozó hatóságokat kellemetlen helyzetbe hozni, amikor pártatlanul kívánják végezni a munkájukat? Vagy Szűcs Lajosnak a kettős hiba is megengedett? Azzal, hogy leváltották, minden rendben van? A játszma mehet tovább?

A Fidesz módon játszott hazai teniszben mikor ér véget a game? Vagy itt is az lesz, amit Orbán Viktor miniszterelnök úr mondott, miszerint minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük? A sportszerető magyarok meg végignézik ezt a gyalázatos játékot, és mindennek tetejébe kifizetnek érte 3,8 milliárdot. Egyesek ugyanakkor jól szórakoznak. Velünk. De már nem sokáig!

A szerző olimpiai bajnok, országgyűlési képviselő (Jobbik)

Ez a cikk eredetileg a Magyar Hang 2021/43. számában jelent meg, október 22-én.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.