A falu Bigéje

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Azt a buszt legalább elértük, a fene vigye el a mai napot. Az urológián voltam, kerestem a dokit, de a recepción mondták: egyedül van a prof, esélyem sincs ma találkozni vele, menjek haza, persze jöhetek három hónap múlva.
– Én sem jártam jobban, komám, vastagbéltükrözés, nesze neked. Az a kínlódás: nincs elég asszisztens, kevés az ágy, ott feküdtem a folyosón két órát, levegő alig, káosz az egész, tényleg vigye el a fene ezt a mai napot.

– Beszéljünk másról, néztem tegnap reggel a tévét. Nem semmi ez a Bige, már a faluban is beszélik. Hallottál róla, nem?
– Figyelj, édes egy komám, megnézem őket persze, de koros vagyok én már ahhoz, hogy komolyabban foglalkozzak ezzel.

– Őket? Egyről van szó, te! De egyébként korunkbeli, őszül már ő is! Hú, nagyon szemét, műtrágyában utazik, tudod? Mindenkit átvert!
– Lehet, hogy egyről beszélünk, most már dereng valami, de akire én gondolok, annak Suzukija van, szerintem abban utazik. Meg ápolt ő, finom parfümje van, nem éreztem rajta soha műtrágyaillatot.

– Nem a szaga, te, azt gyártja, adja el a gazdáknak! Műtrágyát!
– Dehogy! Miket beszélsz? Ő a dohányboltban eladó, a polgármester anyja, cigit ad el, meg olyan energiás italt, nem trágyát.

– A fenéket! Ez a Bige milliókat is adott Márki-Zaynak.
– Márki, márki… nincs ennek uraság a felmenői között, egyszerű parasztasszony volt. Milliók? Hát azt nem tudom, de szép kúriája van a polgi családjának az erdő szélén, az biztos.

– Na, csak ne bántsd a polgármestert, kemény munkával érte el mindazt, amit elért. Nézd meg a falut: látsz egyetlen migránst is? Vagy ilyen átoperált ovisokat? Nem, ugye? Ezt mind neki köszönhetjük. És a halastavat is, ahova kijárhatunk pecázni, meg a kilátót a kukoricás szélén, gyönyörűség a tarlót nézni onnan, és nyáron még kedvezményt is ad a falubelieknek a belépő árából, szóval hagyd a polgármester urat, jó?
– Nyugi, komám, térjünk vissza a bigére! Csapja ám neki a szelet a disznós Sanyi, azt beszélik a népek!

– Pfujjj, te jó ég! Tudtam, hogy valami elembétékú is van a dologban, nem is gondoltam volna… De most a bankvezér Sanyi, ez most komoly?
– Bankvezér? Ugyan! Trágyát pakol csak a telepen…

– Na, tessék, trágya! Mondtam, ugye, hogy azzal bizniszel? Romlott egy figura, tönkreteszi a mezőgazdaságunkat! Jól van, mindjárt megérkezünk, hazaértem, hívom is az urológiát időpontért, remélem, tavasszal bejutok a profhoz! Megnyugtató azért, hogy kicsit gatyába rázzák ezt a Bigét, jól mennek a dolgok azért az országban, no!
– Hát igen, nem is tudom, lehet, hogy tényleg ez a bige tehet mindenről. No de a hívás után igyál még egy kupicával, jó?

Ez a cikk eredetileg a Magyar Hang 2022/1. számában jelent meg, 2021. december 30-án.

Címkék: vidék, falu, Bige László