Akarjuk, hogy még gazdagabb legyen Mészáros Lőrinc?

Akarjuk, hogy még gazdagabb legyen Mészáros Lőrinc?

Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc a Viresol Kft. visontai búzakeményítő üzemének átadásakor 2019. február 11-én (Fotó: Facebook/Orbán Viktor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy hónap múlva országgyűlési választások jönnek, és mint minden választás, ez is rengeteg kérdést vet fel. A Fidesz részéről talán az az egyetlen kérdés, akarjuk-e, hogy visszatérjen Gyurcsány. Ezzel szemben nekem számos kérdésem van, amelyeket érdemes feltenni magunknak a szavazás előtt.

• Akarjuk, hogy még gazdagabb legyen Mészáros Lőrinc?
• Akarjuk, hogy még gazdagabb legyen Orbán Viktor családja?
• Akarjuk, hogy újabb stadionok épüljenek az országban?
• Akarjuk, hogy a felcsúti focira újabb tízmilliárdok menjenek el közpénzből?
• Akarjuk, hogy Moszkva és Peking gyarmata legyünk, szemben az európai konszolidációval?
• Kelethez vagy Nyugathoz kívánunk tartozni?
• Akarjuk, hogy a korrupt Völner Pál is választhasson fideszes köztársasági elnököt?
• Akarjuk, hogy a továbbiakban is megalázóan alacsony fizetésért dolgozzanak a tanáraink, miközben a sztrájkhoz való jogukat csorbítják?
• Akarjuk, hogy évente százmilliárdokat költsön a kormány a mi pénzünkből propagandára?
• Akarjuk, hogy lassan, de biztosan autokráciává váljon Magyarország?

Ami azt illeti, elképzelni sem tudom, hogy ki az a magyar ember, aki azt szeretné, hogy Mészáros Lőrinc még gazdagabb legyen, vagy azt, hogy újabb milliárdok menjenek el a felcsúti meg kisvárdai focira. Még a Fidesz-szavazók esetében sem értem meg, hogy ők miért örülnek annak, ha az ő pénzüket is ilyen felesleges dolgokra költi a kormány. Miért jó távolodni Európától, és közeledni Ázsiához, miért jó lebontani a jogállamiságot, és demokrácia helyett autokráciában élni? Nem értem, hiszen – leszámítva a NER-elitet – az átlag Fidesz-szavazónak sincs ebből semmi haszna. Az ő gyerekeiket is az alacsonyan megfizetett, túlhajtott tanár fogja tanítani, ők is a rossz állapotban lévő egészségügyi rendszerbe fognak kerülni, ők is várólista végén lesznek, az ő pénzüket is ellopják Orbánék, ők is napról napra érzik az inflációt, azt, hogy a pénzük egyre kevesebbet ér.

Értelmes ember a tolvajokat nem istenként tiszteli és rájuk szavaz, hanem elzavarja őket a francba. Engem végtelenül felháborít, hogy a kormány konstansan kirabol. Amikor olvasunk egy-egy korrupciós ügyről, döbbenetes túlárazásról, Mészáros meg Tiborcz gazdasági „sikereiről”, akkor egyetlen dolgot kell felfognunk: mindez a mi pénzünkből van. Abból, amit ilyen-olyan adó formájában befizetünk, levonnak tőlünk. Amikor itt-ott eltűnik néhány milliárd forint, az a néhány milliárd forint a mi pénzünk. Amikor a kézilabdacsarnok 10–15 milliárd helyett 115 milliárdba kerül, akkor ne feledjük: tőlünk lopták el azt a százmilliárdot. Amikor nálunk négyszer annyiba kerül az autópálya, mint Horvátországban, jusson eszünkbe, mindez azért van, mert lopnak. Lopnak mindenhol, mindenből, folyton, megállás nélkül, gátlástalanul. Ellopták a magánnyugdíj-vagyont, ellopják az adóforintjainkat, ellopják a gyerekeink jövőjét. Nemcsak az ellenzéki, hanem a fideszes magyaroktól is lopnak.

Lopnak, miközben az országot szisztematikusan vezetik ki az Európai Unióból, egyenesen a keleti diktatúrák karjai közé, és építik le a jogállamot napról napra egyre durvábban, egyre nyíltabban.

Ilyen körülmények között van, aki tényleg Gyurcsány „visszatérésétől” retteg? Attól a Gyurcsánytól, akinek annyi ereje sem volt, hogy az ellenzéki miniszterelnökjelölt-választást megnyerje (tudom, tudom, nem ő indult, hanem a felesége, de nincs nagy különbség)? Netán akad olyan, aki ilyenkor Márki-Zay Péter egy-egy – jellemzően mondatból kiragadott – kijelentésén sápítozik? Akkor, amikor a kormány borzalmas gazdaságpolitikája miatt dübörög az infláció, óriási a hiány, és a forint lassan egy fabatkát sem ér? Tényleg van, aki szerint Márki-Zay Péter és az ellenzék rosszabb opció ennél? Van, aki azt hiszi, hogy ennél többet lopnának? Hogy Márki-Zay Péter hátsó kertjében stadion épülne, és a gyerekkori barátja pár év alatt a nulláról indulva ötszázmilliárdossá válna? Hogy megállás nélkül uszítanának különböző embercsoportok ellen? Hogy a kormányzásuk lényege nem létező ellenség elleni harcból és mértéktelen lopásból állna? Hogy valós veszély lenne a huxit, ami most – mondjuk ki – egyre inkább kezd azzá válni?

Vegyük észre: a Fideszt a rendszerszintű korrupció tartja egyben és működteti, ahol a kormányzás nem cél, hanem eszköz ahhoz, hogy még tovább gazdagodjanak – a mi kárunkra. A soron következő országgyűlési választásnak ez, és nem más a tétje. Engedjük őket tovább gazdagodni, vagy visszavesszük azt, amit elloptak tőlünk?

A szerző PhD.-hallgató

Ez a cikk eredetileg a Magyar Hang 2022/9. számában jelent meg, február 25-én.

A Magyar Hangban megjelenő véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.