Vendégoldal

A kormányzóképességről

A kormányzóképességről

A DK magára maradt. Egyedül szeretné a feladatot vállalni, a többi volt szövetséges nélkül, akiket ő terelt legharsogóbban egybe még tavaly. És leghangosabban árulózta le a különutasságot.
A mi kertünk is zöld (lehetne)

A mi kertünk is zöld (lehetne)

Mások szokásait elirigyelve gyakran hülyét csinálunk magunkból. A legszerencsésebbnek még az a helyzet nevezhető, ha egyszerűen sikertelen akcióként kezeljük a dolgot, és rádöbbenünk, hogy nem érdemes erőltetni.
Az elkóborolt vonat

Az elkóborolt vonat

A vasút komoly fejlesztésért kiállt. Sínfényezés, krampácsolás helyett az utasokat normálisan kellene kiszolgálni, a vonatjegyek árát utazásra ösztönzővé tenni. A tranzit áruszállítást drasztikusan felfuttatni.
Az átvert nemzet

Az átvert nemzet

A megszorítások, amelyeket folyamatosan tagadtak a választások előtt, bekövetkeztek. Milliárdok tűntek el, és most nekünk kell ezt megfizetnünk. Újra.
Példaértékű állatvédelem

Példaértékű állatvédelem

Miért tartom vészjósló példának az állatvédelem ügyét az uniós elvárások kapcsán? A válasz egyszerű: mert minden törvény csak annyit ér, amennyit be tudnak (vagy be akarnak!) tartani belőle.
Csak a jó tanárok bérét emeljék?

Csak a jó tanárok bérét emeljék?

Hol van az a „szigorú, teljesítményalapú minőségbiztosítási rendszer”, ami eldönthetné, hogy ki „jó” és ki „rossz” tanár? És hol vannak azok, akik egy ilyen – ma még nem létező – rendszert szakszerűen és objektíven működtetnének?
Vezércsel

Vezércsel

Lehet, hogy a DK árnyékkormánya teljesen jó (legalábbis logikus) lépés. Lehet, hogy csak egy bukott miniszterelnök kapálózása. De természetesen az is lehet, hogy a Fidesz csele, vagy pont az EU ármánya, vagy mindkettő, vagy egyik sem, vagy gyíkemberek.
A szél esete a kakasokkal

A szél esete a kakasokkal

Nagy területeket foglal vissza az ukrán sereg, mire Orbán Viktor belép az Ukrán-Magyar Baráti Társaságba, s felajánlja székhelyül a civil szervezet számára a Parlament északi szárnyát.
Szükség törvényt bont?

Szükség törvényt bont?

Sosem figyelünk a bölcsekre, megyünk a fejünk után, mert nem a szükségleteinket akarjuk kielégíteni, hanem az igényeink szerint akarjuk átformálni a környezetünket.