Vendégoldal

Van még Pegasus-ügy, vagy nincs már?

Van még Pegasus-ügy, vagy nincs már?

Számomra az egész Pegasus-ügy leglényegesebb tanulsága az volt, hogy kiderült, a „külső engedélyező” nem is mindig a törvényben előírt igazságügy-miniszter volt, hanem a törvényi rendelkezéssel ellentétben lepasszolta a feladatot az egyik államtitkárának.
Tévedések évada (nézőpontok)

Tévedések évada (nézőpontok)

Vegyük már végre észre: a világ nem csak fekete és fehér! Nem csak jók és rosszak, szépek és csúnyák, nagyok és kicsik élnek ezen a csodálatos bolygón! Igazából akkor lenne szörnyű az életünk, ha ez így lenne.
Ovádi-lufi

Ovádi-lufi

Az állatvédelem frontvonalában dolgozó, állatmentéssel, gyógyítással és rehabilitációval foglalkozó, menhelyeket működtető, örökbeadást szervező (zömmel civil) szervezetek semmilyen valós segítséget nem kaptak, nem kaphattak.
„Nem csak kenyérrel él az ember”

„Nem csak kenyérrel él az ember”

A mai ember létminőségét a civilizációs javak uralják, ami nem lenne baj, ha termékeinek nagy része nem a Lét rombolására szolgálna. Az ember uralni akarta a természetet, de már elveszítette uralmát az anyag fölött, inkább annak rabjává vált.
Provokáció?

Provokáció?

Felmerül a gyanú: az egyes intézkedések, más intézkedések elmaradása, a cipőtalp-butaságú vagy értetlen-érzéketlen nyilatkozatok nem a pedagógusok provokálását szolgálják-e.
A főváros sem jobb?

A főváros sem jobb?

Arról kaptam hírt, hogy az Óbudai-sziget kapcsán a főváros – bár képviselői kijelentették, hogy semmire nincs pénz – ragaszkodik az elképzeléseik zöméhez, amiket immár végleges tervekben fognak rögzíteni.
Gondolkodni felejtettünk el!

Gondolkodni felejtettünk el!

A végtelen médiafölény csak az irracionális gondolkodás segítségével ér célba. A létezett szocializmusban a kommunista propagandának még nagyobb médiafölénye volt, mint most a Fidesznek. Az emberek mégsem hittek az állampártnak.
„Balos” árvák

„Balos” árvák

Két-hárommillió árva magyar választópolgár vár arra, hogy jelentkezzen valaki, valami, aki, ami örökbe fogadná őket, és adna nekik új családot, új hitet, önbizalmat, motivációt, reményt.
Lejönni az Olümposzról

Lejönni az Olümposzról

Orbán Viktor szép lassan kiépítette az NFR-t, azaz a „Nemzeti Függőség Rendszerét”. Ellenzék, tessék elkezdeni a romokon építkezni, és fölmutatni valamit nem csak a saját tábornak.
A demokrácia az értelmiség luxusa

A demokrácia az értelmiség luxusa

Ha valaki abban ringatná magát, hogy az állampárt népszerűsége az elkövetkező gazdasági nehézségek hatására csökkenni fog, az semmit nem tud a magyar társadalomról. Ebben a helyzetben várhatók a kádári lecsendesítéshez hasonló intézkedések.