Vendégoldal

Kapzsiság

Kapzsiság

A gyűjtés, tartalékolás önmagában nem rossz, de a természettörvény és az erkölcsi érzék hiányában a kapzsiság teljes mértékben eluralkodik az ember fölött.
Lenne itt egy feladat az ellenzéknek

Lenne itt egy feladat az ellenzéknek

Miközben április 3-a után nyalogatják sebeiket az ellenzéki pártok vezetői és képviselői, akár rá is szánhatnák magukat, hogy megírják és kommunikálják a tusványosi beszédben (is) elhangzott világmagyarázat alternatíváját.
Kérdez Nagy Gáspár

Kérdez Nagy Gáspár

Hova lett az értelmiségi magatartás, amely mindig ellenzéki a szó nemes értelmében, ahol nem valami ellen, hanem valamiért lázad? Miért nem tesszük szóvá a helyi és hazai visszásságokat József Attila-i értelemben?
Ebben a kis háborúban

Ebben a kis háborúban

Már megint kiválóan működik a saját (és miniszterei) fizetését váratlanul megemelő, oroszbarát miniszterelnök összeugrasztási szándéka: egymás gyűlölete, a végtelenségig folytatódó megosztottság. Kit utáljunk a kormány helyett? Egymást.
És velünk mi lesz?

És velünk mi lesz?

Lemondani bizonyos kényelmi eszközökről, jobban odafigyelni a fogyasztásra, autó helyett kerékpárral (busszal, vonattal) közlekedni, takarékoskodni az energiával? Hajlandók vagyunk rá?
Meddig tovább?

Meddig tovább?

Az igazi nemzetegyesítés felé tett lépés az lenne, ha az ismert mohó, nyerészkedő személyek, akik az elmúlt tizenkét évben munka nélkül jutottak milliárdokhoz, visszaadnák az így eltulajdonított vagyont.